SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Soytarılar Okulu’ Torbalılı çocuklarla buluştu

Bu haber 09 Ekim 2023 - 7:44 'de eklendi.

Torbalı Belediyesi Kent Tiyatrosu yeni çocuk oyunu ‘Soytarılar Okulu’ ile yeni sezonun ilk perdesini açtı. Friedrich Karl Waechter’in yazdığı, Yener Yayıcı’nın yönettiği “Soytarılar Okulu” adlı müzikli, danslı oyununa katılım yoğun oldu. Salonu dolduran minikler oyunu ilgiyle izledi.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (İzBBŞT), ikinci sezonunda da çocukları unutmadı. Geçen yıl “Robinson Dans Öğreniyor” adlı oyunla İzmirli çocuklara ilk armağanını sunan İzBBŞT, “Soytarılar Okulu” oyununun prömiyerini de yaptı. Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde çocuklarla buluşan “Soytarılar Okulu”, küçük tiyatroseverlerden tam puan aldı. Oyun boyunca kahkahaya boğulan minikler müziklere de hep bir ağızdan eşlik etti. Oyundan sonra, kendilerine özel olarak yaptırılan fotoğraf çekim alanında da uzun kuyruklar oluştu.

“BİR BURUN YETER”

ALMAN oyun yazarı Friedrich Karl Waechter’in yazdığı, Yücel Erten’in Türkçe’ye kazandırdığı oyun; otoriter öğretmen Dr. Sinir ile yerinde duramayan dört haylaz soytarının derslerde yaşadıkları eğlenceli ve öğretici maceraları sahneye taşıyor. Burak Şentürk’ün yönettiği “Soytarılar Okulu”nda Ferahi Aksavaş, Selen Şeşen, Melis Caba, Dilara Ecem Okudan, Deniz Gürzumar ile Sonay Eren sahne alıyor.

‘Bir burun yeter’ mottosuyla sahnelenen oyunun dramaturjisini Ege Kızık üstlenirken, sahne tasarımı Anıl Işık, giysi tasarımı Deniz Bilgili, ışık tasarımı İsmail Sağır imzası taşıyor. Oyunun müzikleri ise İzBBŞT oyuncuları Selen Şeşen ve Deniz Gürzumar tarafından bestelendi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.