SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Soyer, Torbalı’daki atık su arıtma tesisleri hakkında bilgi verdi

Bu haber 23 Ekim 2021 - 0:17 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, arıtma tesisleri konusunda da yapılan çalışmaları anlattı.

SOYER, “Körfez temizliğinin iki önemli kolu, yağmur suyu ayrıştırma hatları ve arıtma tesisleri. Bugüne kadar yapılmış olan ve yıllık 275 milyon metreküp atık su arıtan 23’i ileri biyolojik arıtma tesisi, toplam 67 adet atıksu arıtma tesisine ilave olarak 3 tane arıtma tesisin yapımı sürüyor. 2 tesisin proje çalışması, 7’sinin de yapım ihalesi sürüyor. Küçük Menderes’in daha temiz akması için 122 milyon liralık bir yatırımla Torbalı Atıksu Arıtma tesisinin kapasitesini artırıyoruz.

ÜSTELİK bu tesis havzanın en büyük kirlilik kaynağı olan sanayiden gelen atıksuları da arıtacak. Küçük Menderes Nehri’ne etkisi olduğunu bildiğimiz Torbalı Ayrancılar Yazıbaşı Atıksu arıtma tesisinin de kapasitesini artırıyoruz. Karaburun Mordoğan İleri Biyolojik Arıtma tesisi yüzde 85-90 seviyesinde bitti. Yatırım bedeli 34 milyon lira. Kemalpaşa Ulucak Atıksu Arıtma tesisinin imalatı da devam ediyor. Bu da 35 milyon lira civarında” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.