SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sorunet’te ‘Bilim Konuşuyor’ konferansları başladı

Bu haber 17 Ağustos 2021 - 3:14 'de eklendi.

Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Altan Ercan, bilimsel disiplin ve tıp eğitimi adlı konferansını Torbalı Sorunet Eğitim Kurumları’nda gerçekleştirdi.

Öğrencilere rol model olması açısından önemli bir faaliyet olduğunu söyleyen Sorunet Eğitim Kurumları Müdürü Dr. Safiye Özkaya şunları söyledi: “Yıl içerisinde periyodik olarak düzenleyeceğimiz bu tarz eğitim faaliyetleriyle öğrencilerimizin ufkunu açacak, onlara yeni bir vizyon çizecek ve öğrencileri alanında başarılı olan bilim insanları ile tanıştırarak onların geleceği için yeni bir yol haritası belirleyeceğiz.”

DR.ERCAN, DÜNYA TIP LİTARETÜRÜNDE

Yaklaşık 9 yıl Harvard Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Dr. Altan Ercan çalışmalarıyla dünya tıp litaretürüne geçmiştir. Ercan, çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Yapı olarak insan hücresine benzeyen yani ökaryotik tek hücre olan fakat evrimsel açıdan ökaryotik hücreler arasında en aşağıda bulunan Dictyostelium discoideum hücresinin sitozolunda kompleks şekerlenmeyi çalışmış ve literatürde olmayan yeni bir şeker transferaz enzimini saflaştırıp hem amino asit hem de DNA dizilimini belirlemiştir. Bu transferaz kendi ailesinin ilk üyesi olarak literatüre geçmiştir. Fonksiyonel olarak, bu enzimin Dictyostelium discoideum hücresinin çevredeki oksijen miktarının ölçümünde kullanılan mekanizmadaki bir parça, yani bir çeşit oksijen sensörü parçası olduğu anlaşılmıştır.”

  1. ERCAN’DAN SORUNET EĞİTİM KURUMLARINA TEBRİK

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Ercan, dürüst, nezaketli, bilimsel tecessüse sahip; soran, sorgulayan, araştıran insanların her zaman başarılı olabileceğini, başarının sırrının, çalışmakta yattığını söyledi ve Sorunet Eğitim Kurumları’nı bu tür etkinlikler yaptığı için tebrik etti. Programın sonunda Sorunet Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Toklu ve Kurum Müdürü Doktor Safiye Özkaya, Altan Ercan’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.