SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

SORUNET’in öğrencisi bilim yarışmasında ‘dünya üçüncüsü’ oldu!

Bu haber 07 Nisan 2025 - 0:44 'de eklendi.

  I-FEST (International Festival of Engineering, Science & Technology in Tunusia) bilim yarışmasında Torbalı’daki eğitim kurumu SORUNET’in öğrencisi ‘Bekirhan Ulutaş’ Dünya 3.’sü oldu

14-24 YAŞ arası tüm lise ve üniversite öğrencilerine açık olan ve Tunus Bilim Organizasyonu ATAST tarafından düzenlenen Tunus’taki Uluslararası Mühendislik, Bilim ve Teknoloji Festivali I-FEST; 9 günde çeşitli aktiviteler ve birçok yeni keşif içeren benzersiz, eğitici ve eğlenceli bir deneyim sunuyor.

BEKİRHAN Ulutaş, “Birçok kategoriden altmışın üzerinde yarışmacının bulunduğu yarışmaya çevre bilimi alanından katıldım. Projemle zeytinyağı üretimi sonucunda açığa çıkan ve son derece büyük bir kirletici olan zeytin karasuyunu bir ilki gerçekleştirerek doğal yollarla arıtıp gübreye çevirdim. Bu süreçte tropik bir sinek türü olan ve bilinen en aktif organik atık tüketicisi kara asker sineği larvalarını kullandım ve bu larvalarla protein bakımından oldukça zengin bir hayvan yemi elde ettim. Böylece son derece fitotoksik olan zeytin karasuyunun gübre ve yem elde edilerek çevreye zararsız bir biçimde doğaya geri dönüşümünü sağladım” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.