SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Son yıllarda antikaya rağbet arttı

Bu haber 05 Ekim 2022 - 9:37 'de eklendi.

31 yıldır antikacılık yapan Cem Üsküp, son dönemde antikacılık sektöründe önemli bir yoğunluk yaşandığını belirtti

ANTİKA eşyaları elden çıkararak parasal değere dönüştürmek isteyen koleksiyoncular, antikacıların yolunu tuttu. Çok değerli ürünlerin piyasaya çıkmasıyla koleksiyoncular da satılan antikaların peşine düştü. Alıcı ile satıcı arasında aracılık yapan antikacılar da virüs sürecinde yoğunluk yaşadı.

ANTİKACILIK yapan Cem Üsküp, “Aynı sürede piyasaya çıkan yeni ürünler, nitelikli koleksiyon ürünleri ve antika eşyalar diğer koleksiyoncular ve başkaları tarafından fırsat olarak görüldü. Satın almak istediler. Bu ticarette elden çıkarmak isteyenler ve yeni ürünler almak isteyenler arasında biz aracılık yaptığımızdan sektörümüz hareket kazandı” dedi.

‘KOLEKSİYON MERAKI OLMALI’

ANTİKAYA olan merakın nasıl geliştiğini anlatan Cem Üsküp, sürecin ilk olarak koleksiyonculuktan başladığını dile getirerek, “31 senedir antikacılık yapıyorum. Antikacıların tümünde olduğu gibi öncelikle bir koleksiyon merakı ve koleksiyonculuk geçmişi olması gerekiyor ben de babamdan edindiğim merakla önce koleksiyon biriktirdim daha sonra da ticaretini yapmaya başladım. Her zaman Osmanlı döneminden kalan ürünler popüler ve aranılan ürünlerdir. Her koleksiyoncu kendi topladığı ürünlerle ilgili yeni obje çıktığında edinmek istiyor. Bu süreç yeni fırsatlar yaratıyor. Birçok koleksiyoner koleksiyonlarını bozup satışa sunduğu için bir kısım koleksiyoncu için de fırsat oluyor” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.