SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Son yağan yağmurlar Fetrek’e yaradı

Bu haber 06 Mart 2023 - 0:57 'de eklendi.

Birkaç gündür etkili olan yağışlar nedeniyle ilçedeki Fetrek Çayı yeniden akmaya başladı. Eski günlerine dönmese de Fetrek coştu.

KARAKIZLAR Göleti yağmur suları ile dolarken, Fetrek Çayı da yağmur suları ile gürül gürül akarak coştu. Yalnızca yağmur suları ile beslenen ve yazın kuruyan Fetrek Çayı’nın coşkun ırmaklar gibi akması, vatandaşları da heyecanlandırdı.

YAĞIŞLAR en çok çiftçileri sevindirdi. Yağışlar sayesinde tarım alanları suya doyarken, toprağın emdiği su, yeraltı sularını besledi.

2019 yılında sel olaylarına en fazla sebebiyet veren Çayı, bu yıl ise ilk defa debisi bir metreye kadar yükseldi. Olası taşkınlara karşı temizlik yapılarak molozların çıkarıldığı çayda yağmurların yağmasıyla yeniden hareket başladı.

YETKİLİLER, “Çayda moloz ve evsel atıklar olmadığından dolayı su rahatlıkla akıyor. Fetrek Çayı’nın yeniden akması bölgede yaşayan vatandaşlar açısından çok önemli. Çünkü çayda su akmadığı günlerde dibindeki çamur koku ve sinek yapıyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.