SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sokak hayvanlarına özel pansiyon

Bu haber 30 Eylül 2020 - 9:31 'de eklendi.

Kedi pansiyonu, sokak hayvanlarının yaşam alanı haline geldi. Kediler ve köpekler kedi pansiyonuna bırakılan mamalarla besleniyor.

Pugedon 9 yıl önce Türkiye’nin ilk bayat ekmek kumbarasını yaparak, sokak hayvanları için değerlendirilmesinde belediyelere örnek oldu ve sokak hayvanları için proje üretmeye başladı. 2014 yılında “Pugedon”  projesi 11 ülkeye gönderildi. Pugedon projesi ülkemizde 400’ü aşkın belediye ve ilgili bakanlıklarla proje, yürütmeye devam ediliyor. Son kurulan BUGEF platformu ile hayvanseverlerin sokak hayvanlarının beslenme ve barınma ihtiyaçlarına kolay ve ekonomik çözümler üretmeye çalışılıyor.  Pugedon, geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının toplanması ve milli ekonomiye kazandırılmasını sağlayan bir akıllı geri dönüşüm otomatı olarak tanımlanıyor. Otomata atılan her bir atık karşılığında, sokak hayvanlarının beslenmesi için mama veriliyor. Pugedon otomatları ile topluma geri dönüşümün önemini ve çevre bilincini anlatmak,  geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarını milli ekonomiye kazandırmak ve sokak hayvanlarının beslenmesini sağlıyor

PANSİYONDA MAMA EKSİK OLMUYOR

Pugedon Projesi kapsamında Ertuğrul Mahallesi 3053 Sokak’ta kedi pansiyonu bırakıldı. Hayvanseverler tarafından mamasız bırakılmayan kedi pansiyonu, sokak hayvanlarıyla doldu. Kediler, temiz su ve mama olan pansiyonun çevresinde yaşamaya başladı. Kedi pansiyonunun üzerine  ‘Sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanıdır. Beslenmelerine engel olmak, hayvanlara zarar vermek 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereğince cezai işleme tabidir’ yazısı yaptırılarak kedi pansiyonuna zarar vermek isteyenlere karşı uyarı yapılıyor. Kedi pansiyonuna mama bırakan isimlerden olan Kaan Büyür, “Sokaklarda yaşayan hayvanların beslenmeleri ve temiz su bulamaları için çok güzel bir uygulama yapılmış. Kedi pansiyonun da kediler bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Yağışların etkisini göstermesi ve hava sıcaklıklarının da düşmesiyle kedi pansiyonu kedilerle doluyor. Biz de pansiyona her fırsatta mama bırakarak projeye destek oluyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.