SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Soğukçeşme’li özel öğrencilerden ‘farkındalık yürüyüşü’

Bu haber 10 Mayıs 2022 - 20:46 'de eklendi.

Ülkemizde ve dünyada engellilerin sosyal – ekonomik yönden karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve sorunlara çözüm üretmek amacıyla her yıl 10-16 Mayıs haftasını kapsayan hafta “Engelliler Haftası” olarak kutlanıyor. Bu kapsamda ilçede hizmet veren Soğukçeşme Özel Eğitim Merkezi de farkındalık yürüyüşü yaparak bu özel haftanın açılışını yaptı.

DENEYİMLİ kurumun özel öğrencileri, çalan davul ve zurna eşliğinde yaklaşık 1 kilometrelik farkındalık yürüyüşü düzenledi. Okul önünden başlayan yürüyüş düzenleyen öğrencilere Zübeyde Hanım Anaokulu ve Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlkokulu öğrencileri de katıldı.

AK PARTİ’Lİ GÜNAYDIN DA YÜRÜYÜŞE KATILDI

ŞARKILAR ve çalan müzik eşliğinde keyifli bir yürüyüş düzenleyen öğrenci grubuna AK Parti İlçe Başkanı Selman Günaydın ve eşinin yanı sıra Soğukçeşme Eğitim Kurumlarının sahibi Selhatin Soğukçeşme de eşlik etti.

SOĞUKÇEŞME, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunlar dile getirdi: “Bir toplumun gelişmesi için, sürekli ilerlemesi için bir kesimin değil tüm bireylerinin eğitimin son noktasına kadar, en ücra noktasına kadar eğitilmesi ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Sadece eğitim değil toplumda özel olan, engelli olan vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak üzere tüm kurumlar, belediyeler, devlet kurumları, sosyal kurumlar, hepsinin bu anlamda çalışmalar yapması gerektiğine inanıyoruz.

‘HER İNSAN POTANSİYEL BİR ENGELLİ ADAYIDIR’

“ENGELLİLİK, sadece engelli insanlarımızın sorunu değil, toplumumuzun ve tüm insanların en önemli ortak sorunudur” diye konuşan Selhatin Soğukçeşme, “Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilir. Engelli olmak kişinin tercihi değildir.  Her insan potansiyel bir engelli adayıdır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.