SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Soğukçeşme’den bir ilk daha! Görme engellilere eğitim veriliyor

Bu haber 08 Nisan 2023 - 6:22 'de eklendi.

Özel eğitim alanında gerçekleştirdiği ilklerle adından söz ettiren Özel Soğukçeşme Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Torbalı’da bir ilke daha imza attı.

DAHA önce dil ve konuşma güçlüğü olan bireylere yönelik eğitim vererek İzmir’e gitme derdine son veren Özel Soğukçeşme Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, şimdi de İzmir genelinde sadece 5 adet kurumda verilen Görme Engelli Bireyler Destek Eğitim Programı ile önemli bir eksiği gidermiş oldu. Eğitim programı ile Torbalı’daki görme engelli vatandaşlar, İzmir’e gitmek zorunda kalmayacaklar.

36 KİŞİLİK UZMAN KADRO

ALANINDA uzman eğitim kadrosuyla Torbalı’da ilklerin adresi olan Özel Soğukçeşme Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, yeniliklere doymuyor. 11 yıldır ilçede hizmet veren kurum şimdi de görme engeli bulunan vatandaşlara hizmet verecek. 4 katlı modern binasında, 36 kişiden oluşan uzman kadrosuyla Muratbey Mahallesi, 3532 sokakta hizmet veren Özel Soğukçeşme Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Torbalı’da bir eksiği daha giderdi.

BRAİL ALFABESİ İLE OKUMA-YAZMA ÖĞRETİMİ

KURUM Müdürü Psk. Gökhan Ezgin yaptığı açıklamada, “Özel Soğukçeşme Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Torbalı’da bir eksiği daha tamamladık. Görme engelli bireyler eğitim destek programımız ile Torbalı’da ilk, İzmir’de 6. kurum durumundayız. Görme engelli bireyler destek eğitim programı, kavramsal, sosyal, pratik uyum ve bağımsız hareket becerilerinde eksiklikleri ya da sınırlılıkları olan, özel eğitim ile destek eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan total görme ya da az görme yetersizliği olan her yaştaki bireylerin özellikleri dikkate alınan bir eğitim programı hazırlanmıştır. Torbalı’da bu yönde önemli bir ihtiyaç vardı. Görme engelli vatandaşlarımız İzmir’e gitmek zorunda kalıyorlardı. Özel Soğukçeşme Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak bu sorunu da gidermiş olduk” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.