SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Soğan fiyatları bayramdan sonra düşüşe geçecek

Bu haber 17 Nisan 2023 - 5:54 'de eklendi.

Marketlerde kilogram fiyatı 30 liraya kadar yükselen soğanda hasat başladı, fiyatların ise ancak Ramazan Bayramı’ndan sonra düşmesi bekleniyor. Torbalı’daki Perşembe pazarında 5 yıllık pazarcılık yapan Ferit Yavuz, konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu

PİYASA girecek soğanla arz artışı yaşanacağını ifade eden Yavuz, fiyatların aşağılara doğru inmesini beklediklerini kaydetti. Geçen yıla oranla soğan ekiminin iki kat arttığını anlatan Yavuz, erkenci tabir edilen soğanlarda dekara 4 -5 ton ürün alınırken, geçici tabir edilen soğan üretiminin dekarda 6 ile 8 ton arasına çıkabildiğini anımsattı.

MEVSİMLİK İŞÇİ BULMADA SORUN YAŞANIYOR

SOĞAN sökümü ile tarlada torbalama yapacak yevmiyesi 334 lira olan mevsimlik işçi bulmada da sorun yaşadıklarını aktaran Yavuz, bu durumun fiyatların piyasada geç düşmesine yol açabileceği uyarısında bulundu.

YENİ sezon soğanların piyasada fiyatı aşağı çekeceğini aktaran Ferit Yavuz, “Şu an tarlada soğanın kilogram fiyatı 14-15 lira arasında değişiyor. Ülkenin her yanındaki hasatlar ve yeni sezon ürünlerin piyasaya girmesiyle fiyatlarda bir azalma başlar. Soğan fiyatlarının ancak Ramazan Bayramı’nın ardından ucuzlayacağını söyleyebilirim” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.