SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sivrikaya gazetecilerle bir araya geldi

Bu haber 07 Aralık 2023 - 16:50 'de eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday adayı Yıldız Sivrikaya, gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’ndan başlayarak partinin her kademesinde önemli görevler üstlenen, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulunarak merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur ile birlikte Torbalı’da önemli hizmetlere imza atan Belediye Başkan Aday Adayı Yıldız Sivrikaya, gazetecilerle bir araya geldi. Oldukça sıcak bir ortamda sohbet havasında geçen basın toplantısında ilçedeki yerel gazetecilerin sorularına içten ve samimi yanıtlar veren Sivrikaya, iddialı açıklamalarda bulundu.

-Torbalı’nın adayı sizce kim olur? Büyükşehir adayı Torbalı’nın adayını etkiler mi?

Sivrikaya: Büyükşehir adayımız tabi ki çok önemli ama kim olursa olsun, Torbalı’da en yüksek oyu alacağımız kişi kimse onunla yola çıkacağımıza inanıyorum. Örgütümüz de hem Büyükşehir adayımızın, hem de Torbalı adayımızın arkasında duracaktır.

-Genel Merkez’deki değişim Torbalı’yı nasıl etkiler?

Sivrikaya: Tabi Genel Merkez’de önemli ve tarihi bir kurultay süreci yaşadık. Partimiz bir genel başkan değişikliği yaşadı. Ben bu değişimin Genel Merkez ile sınırlı kalmayacağını, bu değişimin tabana kadar yayılacağını düşünüyorum.

-İyi Parti ile ittifak olmamasını nasıl yorumluyorsunuz?

Sivrikaya: Yukarıda nasıl bir diyalog sürecinin yaşandığını bilmiyorum. Partimizin ilgili kurulları gerekli görüşmeleri yapıyordur. Ancak ittifak olsun yada olmasın tabanda bir ittifak kendiliğinden olacaktır. Tabandaki oy geçişleri engellenemez. Bence önemli olan da tabanda seçmen nezdinde ittifak yapabilmektir. Ben de şahsen aday gösterilmem durumunda tabanda bu ittifakı yapabileceğime inanıyorum.

-Sizce Torbalı’nın en büyük sorunu nedir?

Sivrikaya: Bence Torbalı’nın en büyük sorunu sosyolojik sorunlardır. İlçemiz son dönemlerde sık sık aile içi şiddet olayları ile, intihar olayları ile, bağımlılık olayları ile, işsizlikle gündeme geliyor. Özellikle pandemi sürecinin ardından bu konuda detaylı bir çalışma maalesef yapılamadı. Bu sorunlar daha da artmadan bir çözüm yolu üretilmeli. Bu konuda da tüm kurumlar ortak hareket edebilmeli.

-Göreve gelirseniz nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

Sivrikaya: Şu an hayatta olan 3 belediye başkanımız var, Hasan Karatoklu, Adnan Yaşar Görmez ve mevcut belediye başkanımız Mithat Tekin. Hayatını kaybetmiş başkanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olanlara da sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. Tabi her belediye başkanımız bizim için çok değerlidir. Hepsinin de ilçemize önemli katkıları, hizmetleri olmuştur. Ben daha fazlasını yapmaya talibim.

-Ne gibi projeleriniz var?

Sivrikaya: Proje açıklamayı adaylık sürecinde yapmayı daha uygun görüyorum. Ama tabi ki Torbalı’ya dair öneli projelerimiz var. Ben belediyeciliğin içinden geliyorum. Geçmiş deneyim ve tecrübelerimle ilçeme hizmet etmek istiyorum. Özellikle gençlerimize sahip çıkacağız. İlçemizin taleplerine ve ihtiyaçlarına uygun projeler üreteceğiz.

-Aday olursanız parti örgütünden yeterli desteği alacağınızı düşünüyor musunuz?

Sivrikaya: şunu kesinlikle belirtmeliyim ki Torbalı’da adayımız kim olursa olsun seçimin en iddialı partisi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Adayımız kim olursa olsun ben şahsen arkasında dururum. Çünkü ben parti terbiyesi ile büyümüş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneklerini ve parti kültürünü özümsemiş bir insanım. Adayımız kim olursa olsun parti örgütümüzün de, diğer adaylarımızın da birlik ve beraberlik içerisinde adayımızın arkasında duracağına inancım tamdır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.