SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şirinler’den muhteşem Bursa – Gölyazı turu

Bu haber 14 Ekim 2022 - 22:40 'de eklendi.

Şirinler Turizm yepyeni bir tura daha imza atıyor. Deneyimli firma, 12-13 Kasım tarihlerinde Bursa Gölyazı Turu düzenleyecek.

TORBALI’NIN en deneyimli truzim firması olan Şirinler, bu sefer Bursa Gölyazı turuyla ilçe halkının karşısına çıkıyor. İşletmeci Tamer Özev, yapılacak olan tur hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Özev, “1.gün: Gece saat 02.00’da Manisa Balıkesir yolu üzerinden hareket ediyoruz. Susurluk’ta mola veriyoruz. Sabah Bursa’da oluyoruz ilk durağımız Arnavut Kaldırımı sokakları ile 500 yıllık Osmanlı Köyü Cumalıkızık’a geçiyoruz, sabah kahvaltımızı da burada alıyoruz(Ekstra). Kahvaltımızın ardından günümüzde tarihsel film ve dizilere mekan olmuş Cumalıkızık’ı bir uçtan bir uca geziyoruz. Ardından Tophane’ye çıkıyoruz. Orhan Gazi türbesi, 1281-1362 yılları arasında yaşayan ve Osmanlı Devleti’nin ikinci padişahı olan Orhan Gazi’ye aittir. Buraya ziyarette bulunuyoruz.

YEŞİL Türbe Yıldırım Bayezid’in oğlu Sultan Mehmet Çelebi tarafından 1421 yılında yaptırılmıştır. Mimarı Hacı İvaz Paşa’dır. Bursa’nın sembolü haline gelen yapı şehrin her yerinden görülebilecek bir konuma sahiptir. Bu muhteşem yapıya da ziyarette bulunuyoruz ve ardından Emir Sultan Türbesi’ne geçiyoruz.Ardından Bursa Ulu Camii, Bursa’da I. Bayezid tarafından 1396-1400 yılları arasında yaptırılmış dini yapıdır. Bursa’nın tarihi sembollerinden olan camiyi de ziyarette bulunuyoruz. Camii ziyaretinden sonra öğlen yemeği ve alışveriş için serbest zaman geçiriyoruz. Ardından Panaroma 1326 Bursa Fetih Müzesine geçiyoruz.Burada Bursa’nın Fethini doyasıya hissedip yaşıyoruz.Ardından dinlenmek ve akşam yemeğimizi almak üzere otelimize geçiyoruz.

2.GÜN: Sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından Mudanya’ya doğru yol alıyoruz. Türk Kurtuluş Savaşı’nın sonunda imzalanan Mudanya Mütarekesi’nin yapıldığı yer olarak tarihe geçen Mudanya’da, ilk olarak XIX.yüzyıl sonlarında Rus asıllı Aleksander Ganyanof’ ait olan, Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı bina olanMudanya Mutareke Evi Müzesi, Bizans İmparatoru IV. Konstantinos Porphyrogenetos döneminde yapılmış Kumkaya Kilisesi, Osmanlı evlerinin en güzel örneklerinin bulunduğu Mudanya’da Tahir Paşa Konağı’nı görüp fotoğrafladıktan sonra Trilye’ye (Zeytinbağı)  geçiyoruz. Eski bir Rum yerleşim yeri olan Trilye de Fatih Camii, duvarlarına tarihte ilk kez  resim yapılan Kemerli Kilise, eski bir kilise binası olan Dündar Evi (Yohannes Kilisesi)ve önceden Papaz Okulu olarak inşa edilen ve 1980’li yıllara kadar okul olarak hizmet veren Taş Mektep gezimizi tamamlıyoruz.Öğlen yemeği için serbest zaman alıyoruz Yemekten sonra ülkemizde yetişen sofralık zeytinlerinin en iyilerinden olan Trilye Zeytini alışveriş molası sonrası Uluabat Gölü’ne hareket ediyoruz. Uluabat Gölü’nü gezmeye kıyısına kurulmuş Gölyazı köyünden başlıyoruz. Köy meydanında bulunan 450 yıllık çınarın altında çaylarımızı içip, Arnavut kaldırımlı dar sokaklardan ilerleyip, tarihi kent duvarları arasında yürüyüş yaptıktan sonra göl kenarında sizlere gölde tekne turu yapmak için serbest zaman veriyoruz.Burada keyifli zaman geçirdikten sonra artık geri dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Bir dahaki Şirinler Turizm turlarında görüşmek dileğimizle…

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.