SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şirinler’den 8 gün sürecek Tiflis’li Karadeniz turu

Bu haber 25 Nisan 2024 - 8:17 'de eklendi.

Turizm hareketliliği tüm hızıyla devam ediyor. Şirinler Turizm tarafından organize edilen turlar hız kesmiyor. Deneyimli firma, yepyeni bir tur ile ilçe halkının karşısına çıktı

TORBALI’NIN tek resmi acenteli turizm şirketi olan Şirinler, 28 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek ve 7 gece – 8 gündüz sürecek Tiflis’li Karadeniz turunun hazırlıklarına başladı. İşletmeci Tamer Özev, geziye katılmak isteyenleri beklediklerini söyledi.

HER YOLCULUĞUNDA OTOBÜSLERİNİ KISA SÜREDE DOLDURUYOR

DÜZENLEDİĞİ turlar ile gündem yaratan ve her yolculuğunda otobüsleri kısa sürede dolduran deneyimli işletmeci Tamer Özev’in sahibi olduğu şirket, aynı zamanda acenteli turizm şirketi olarak hizmet vermeye devam ediyor.

TİFLİSLİ KARADENİZ TURU HAKKINDA…

  1. GÜN: TORBALI hareket noktamızda siz değerli konuklarımızı aldıktan sonra, Kula, Afyon , Sivrihisar üzerinden Ankara yolunu izleyerek gerekli molaların ardından Sabah kahvaltımızı (ekstra) almak üzere Sungurlu’daki tesise ulaşıyoruz. Kahvaltının ardından AMASYA ’a doğru hareket ediyoruz. Amasya girişinde hüzünlü biten bir aşk hikâyesi ile bizleri karşılıyor. Efsaneye göre; Ferhat’ın Şirin’i için azimle deldiği dağın eteğindeki SU KANALLARI ’nı görüyor ve FERHAT İLE ŞİRİN araç içinden fotoğraflayıp devam ediyoruz ARKEOLOJİ MÜZESİ ’ne gidiyor ve dünyaca ünlü mumyaları görüyoruz ardından kısa bir yürüyüş yaparak Amasya’da tur atıp otobüsümüze geçiyoruz. Sonrasında yolumuza Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı Samsun’daki Ünlü ATATÜRK HEYKELİ, İLKADIM ANITI, BANDIRMA VAPURU  gezilerimizin ardından  otobüsümüze geçerek FATSA ’ya ulaşıyor. Akşam yemeği ve konaklama için  Fatsa’daki otelimizde.
  2. GÜN: Otelimizde alacağımız sabah kahvaltımızın ardından ORDU ’ya giderek yaklaşık 515 metre yükseklikteki BOZTEPE ’ye teleferikle çıkıyoruz. (Teleferik ücreti ekstradır.) Şehri, Karadeniz Sahili’ni, çok uzaklarda görünen yaylaların muhteşem manzarasını izliyor ve kısa bir çay molası veriyoruz. Daha sonra tekrar teleferikle aşağıya iniyor GİRESUNDA fındık molası verip fındıklarımızı alıyoruz. Akçaabat yolu üzerinden Trabzon’a varıyoruz. Komnenos krallığı döneminde yapılan Ayasofya kilisesinin ziyareti ardından Atatürk Köşkünü ziyaret ediyoruz. Ardından bölgenin en büyüğü olan telkarileriyle ünlü gümüş atölyesine gidiyoruz. Akçaabat’ın meşhur Akçaabat köftesini yiyerek öğlen molasının yayla havası mis oksijen dolu kayabaşı yaylasına akşam yemeği ve konaklama için otelimize ulaşıyoruz.
  3. GÜN: Sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, bıçaklarıyla ünlü Sürmene ilçesinde bıçak molamızı verip Uzungöle doğru hareket ediyoruz 1090m yükseklikteki etrafı tamamen çam ormanları ile kaplı vadinin tam ortasında bulunan uzungöle varıyoruz burada sizlere serbest zaman verip sonrasında Batum’a doğru yola çıkıyoruz. Kemalpaşa üzerinden SARP SINIR KAPISI ’na gidiyoruz. Kapıdaki geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra GÜRCİSTAN ’a giriş yapıyoruz. İlk durağımız olan evli çiftlere de şans getirdiğine inanılan SAINT ANDREW HEYKELİ ’nde kısa bir fotoğraf molası aldıktan sonra panoramik olarak GONIO SAHİLLERİ ’ni, Ülkemiz topraklarında doğan ÇORUH NEHRİ ’ni, GÖNYE KALESİ ’ni görerek BATUM ’a ulaşıyoruz. KATEDRAL ’de fotoğraf molasının sonrasında zengin bitki çeşitliliğine sahip Botanik Parkı’na kadar panoramik tur yaparak şehrin en uç noktasına ulaşıyoruz. Daha sonra tekrar şehre dönüyor ve şehrin meydanlarını bu kez yürüyerek dolaşmaya başlıyoruz. TİYATRO MEYDANI ’nı, AVRUPA MEYDANI ’nı geziyor, ALTIN POST HEYKELİ ’nde klasik Batum Hatıra Fotoğrafı çektiriyor ve AKŞAM YEMEĞİ (ekstra) için Türk Mahallesi’ne gidiyoruz. Yemek sonrası ŞEHİR PARKI ’daki müzik ve ışığın eşliğinde suyun dansını izliyor, sahile doğru yürüyüş yapıyor; bambu ağaçlarını görüyor, şehrin heyecanına ve hareketliliğine bizler de eşlik ediyoruz. Olağanüstü keyif alacağınız bu güzel BATUM AKŞAMI ’na veda ediyor ve panoramik şehir turumuza devam ediyoruz. Ters süt şişesi şeklinde yapılan (sütün saflığının temizliğinin dürüstlüğünün içine aktığının göstergesi) ADALET BİNASI ’ndan, Masallar Ülkesindeki Şatoları andıran OTEL VE KAMU BİNALARI ’na kadar bizleri mimarisi ile büyüleyen BATUM’DA otelimize yerleşiyor ve konaklıyoruz.
  4. GÜN: Sabah Batum’daki otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra Kafkasların en özel şehirlerinden Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’e doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Turumuzun ilk durağı Bagrati Krallığına yüzyıllarca Başkentlik yapmış olan KUTAİSİ kenti. Kutaisi’de; Colchis Çeşmesi, Opera Binası, Drama Tiyatro Binası, Konservatuarı ve Beyaz Köprüyü gezdikten sonra, UNESCO Dünya Kültür Mirası Bagrati Manastırını panoramik olarak görüyor Kutaiside kısa bir mola veriyoruz. Mola bitiminde yolculuğumuza devam ediyoruz. Rikoni Geçidini aşarak Zestafoni şehrini görüyor ve dar sokakları, Gürcü ve Sovyet Mimarisindeki evleriyle ünlü TİFLİS’E varmadan önce, bizleri Kral David Heykeli ve Sovyet Mimarisinin en ilginç yapılarından BANK OF GEORGİA BİNASI karşılıyor. Tiflis şehir turumuza RUSTAVELİ CADDESİNE ile başlıyoruz. Çarlık, Sovyet ve Gürcü Mimarisinin en güzel yapıtlarından Parlamento ve Opera Binası gibi birçok yapıyı gördükten sonra, Özgürlük Meydanında Zurab Tsereteli tarafından tasarlanan ST. GEORGE HEYKELİNİ fotoğraflıyor, KUTSAL DEDA HEYKELİNE Teleferikle çıkarak başlıyoruz. Şehri panoramik olarak izleyeceğimiz bu noktadan sonra, yürüyerek NARİKALA KALESİNİN surları eşliğinde, JUMA CAMİSİNDE kısa bir molanın ardından, Eski Tiflis’te SÜLFÜR HAMAMLARINI, Haydar Aliyev Parkını görüyor ve otelimize yerleşiyoruz. Dileyen misafirlerimizle akşam yemeğimizi Gürcü Yerel Lezzetleri ve Kafkas Gecesi şeklinde alıyoruz.
  5. GÜN: Otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra, Elia Tepesine kurulmuş dünyanın en büyük üçüncü Ortodoks Katedrali SAMEBA KATEDRALİNİ gezmeye gidiyoruz. Rehberimizin vereceği bilgilerin ışığında bu muhteşem yapıtı geziyor, Gürcü tarihinin en önemli şehirlerinden olan MTSHETA’DA VI. Yy.da inşa edilmiş JVARİ MANASTIRINI ziyaret ediyoruz. 1994’de UNESCO Dünya Mirası Listesine kabul edilen “Kutsal Haç” anlamındaki Manastırı gezdikten sonra, Stalin’in doğduğu şehir olarak bilinen GORİ’YE doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. II. Dünya Savaşı ve Sovyet tarihinin önemli şahsiyetlerinden Stalin’in Doğduğu Evi, kendisine tahsis edilen Vagonu ve STALİN MÜZESİNİ geziyoruz. Gürcistan’ın doğusunu gezdikten sonra Türkiye’ye doğru yola çıkıyoruz. Yolda vereceğimiz gerekli molaların ardından Batum’a varıyoruz. Şehrin panoramik olarak görülmesi sonrasında Sarp Sınır Kapısına hareket ediyor, giriş işlemlerimizi tamamlayıp DUTY FREE’DE vereceğimiz alışveriş molasının ardından Hopa’daki otelimize varış.
  6. GÜN: Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından otelden ayrılıyoruz. KARAGÖL gezimiz için hareket ediyoruz. BORÇKA ’da (Minibüslerle Borçka Karagöl Turu) bizleri bekleyen minibüslerimize geçiyoruz. Ağaçların süslediği, BARDNALA, KORPA, RUSMANİ ve MAİSUR ŞELALE ’lerinin ses verdiği yolda keyifle ilerliyor ve göle ulaşıyoruz. Yürüyüş yaparak kullanacağımız serbest zamanın ardından tekrar minibüslerimize geçiyor ve otobüsümüze dönüyoruz. Karagöl’ü ziyaretimizin ardından bu kez Karadeniz’i sağ yanımıza alarak geri dönüşe başlıyoruz. Ünlü RİZE BEZİ ‘ni yakından tanıma fırsatı buluyor, tezgahlarını görüyor ve bölgenin dokumaları hakkında bilgi alıp alışverişimizi yaptıktan sonra Elevit ve Tunca dereleri ile beslenen ünlü FIRTINA VADİSİ ’ne gidiyoruz. Ekran başında bizleri doğası ile büyüleyen SEVDALUK dizisinin çekimlerinin yapıldığı köye gidiyoruz. Ardından yine bölgenin en eski taş köprülerinden ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ (ŞENYUVA KÖPRÜSÜ) ‘nü görüyor, doğanın güzelliğine, Fırtına’nın sesine şahitlik ediyoruz. Daha sonra yeryüzündeki cenneti keşfe devam ediyor ve ZİL KALE ’ye doğru vadide ilerliyoruz. Kale hakkında bilgi aldıktan sonra bu kez cennetten gelen sese kulak veriyor; önce PALOVİT ŞELALESİ ’ni ardından da 1350 mt yükseklikteki ünlü AYDER YAYLASI ‘na ulaşıyoruz. GELİN TÜLÜ ŞELALESİ ’ne giderek şelaleyi görüntülüyor ve yaylada kısa bir sabah yürüyüşü yapıyoruz. Konaklama için AYDER YAYLASI ‘nda veya ardeşen bölgesi Rize olacaktır. Akşam yemeğini otelimizde aldıktan sonra, dileyenlerle yayla yürüyüşleri yapabiliriz.
  7. GÜN: Otelde sabah kahvaltısını aldıktan sonra Aydere veda ediyoruz sonra ilk durağımız olan Rize bezcisine uğrayıp alışveriş molası veriyoruz sonrasında Sümela manastırına hareket ediyoruz manastır ziyareti sonrası yola devam edip otelimizde konaklama ve akşam yemeği için GİRESUN ya da SAMSUN’DAKİ otelimize ulaşıyoruz.

8.GÜN: Kahvaltımızın ardından yollarda vereceğimiz molaların vererek torbalıya doğru hareket ediyoruz

FİYATA DAHİL OLAN HİZMETLER:

-Lüks otobüs ile ulaşım

– 5 gün yarım pansiyon konaklama

– 2 gün oda kahvaltı konaklama

-Seyahat Sağlık Sigortası

– Batum ve Tiflis turu

-Şirinler Turizm yol ikramları

– Şirinler Turizm Profesyonel Türkçe Rehberlik Hizmeti

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler:

-İlk gün yolda alacağımız Sabah kahvaltısı

-Tüm öğle yemekleri

-Müze ve Ören yeri giriş ücretleri

-Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar

– yurtdışı çıkış harcı

-Zilkale ve Palavit şelalesi minibüs ücreti

– Borçka Karagöl Minibüs ücreti

-Tiflis teleferik ücreti

– Ordu teleferik ücreti

ÖNEMLİ NOT : ****MAZOT FİYAT ARTIŞINDAKİ BÜYÜK DEĞİŞKENLER TUR FİYATLARIMIZA YANSITILACAKTIR…****

Tamer Özev İletişim: 0 536 775 65 39

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.