SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şirinler Turizm’den 5 yıldızlı otellerde konaklamalı ‘Kosovalı Büyük Balkan turu’

Bu haber 04 Şubat 2023 - 1:45 'de eklendi.

Torbalı’nın bir numaralı turizm acentesi olan Şirinler, yepyeni bir tur ile ilçe halkının karşısına çıktı. Deneyimli firma Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova ve Arnavutluk’un yer aldığı Baştan Başa Balkan Turu düzenliyor.

3 TEMMUZ – 12 Temmuz tarihleri arasında 9 gün sürecek olan, 5 yıldızlı otellerde konaklamanın yer aldığı muhteşem tur hakkında deneyimli işletmeci Tamer Özev, bilgi verdi.

ÖZEV, “1.GÜN: Siz değerli misafirlerimizle, önceden planlanan yerde, saat 18.00’da buluşup yolculuğumuza başlıyoruz. Öncelikle Çanakkale 1915 köprüsünden geçip Edirne’ye varıyoruz. Yunanistan sınır kapımız İpsala’ya ulaşıyoruz. Pasaport işlemlerinin ardından sabahın erken saatlerinde Yunanistan’a geçiyoruz.

2.GÜN: Sabah saatlerinde sınır kapısından yaklaşık 2,5 saat mesafede Kavala NEOKARVALİ’ de kahvaltı molası veriyoruz .Makedonya’nın başkenti Üsküp’e devam ediyoruz. 100 dünya harikası arasında bulunan MATKA KANYONU’nu geziyoruz. Dileyen misafirlerimiz kanyonda bulunan 20 kişilik katamaranlarla gezebilirler. Gezimizin ardında ÜSKÜP’e varıyoruz. Üsküp’teki gezimizde ise tarihi Osmanlı çarşıları içerisinde yer alan Hanları, Hamamları, Vardar nehri üzerindeki Taş Köprü’yü Büyük İskender Meydanını, Kolomb’un Gemisi’nin kopyasını, devasa Heykelleri,Üsküplü Rahibe Terasa Anı Evi,Tarihi tren istasyonunu fotoğraflama imkânımız olacaktır. Akşam  Makedon gecesi  için otele geçiyoruz. Otelde gece için hazırlanıp otantik mekana geçiyoruz.

3.GÜN: Sabah kahvaltının ardından Üsküp Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a doğru yola çıkıyoruz. Kumanova sınır kapısınından sonra Niş Otobanı’ndan Belgrad’a ulaşıyoruz. Panoramik turumuza NATO’nun Bosna savaşını bitiren Belgrad bombardımanından günümüze kalan Genelkurmay Binalarını görüp, Osmanlı’nın 1521’de fethettiği Belgrad Kalesine ulaşıyoruz. Kale içerisinde turumuza yürüyerek devam ederken Tarihi Kale Meydanı, Saat Kulesi’ni, İstanbul Kapı’yı, Ali Paşa Türbesi’ni göreceğiz. Sava ve Tuna nehirlerinin kesiştiği noktayı da kaleden fotoğrafladıktan sonra Belgrad’da serbest zaman alacağız. Akşam yemeği ve konaklama Belgrad’daki otelimizde.

4.GÜN: Otelde alacağımız kahvaltıya müteakip Belgrad’dan ayrılıp, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya yola çıkıyoruz. Drina nehri üzerinde yer alan sınır kapısını geçtikten sonra yaklaşık 3 saat daha muhteşem dağlık ormanlık karayolundan devam ederek başkent Saraybosna’ya varıyoruz.Gezimize tarihi Osmanlı çarşısı Başçarşı’da, tarihi Gazi Hüsrev Paşa Camii avlusunda rehberimizin anlatımından sonra Çarşı’da serbest alışveriş molası veriyoruz. Çarşı içerisinde ayrıca görülebilecek yerler Ferhadiye Camii, Büyük kilise, tarihi handır. Daha sonra otelimize geçiyoruz. Konaklama Saraybosna’da otelimizde. Akşam yemekli eğlence  Boşnak  gecesine gitmek için hazırlanıyoruz.

5.GÜN: Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra bir başka Bosna Hersek şehri MOSTAR’a hareket ediyoruz.Balkan dillerinde Köprü anlamına gelen bu şehirde de 400 yıldan fazla Osmanlı hâkimiyeti vardır.Şehirde ki gezimiz esnasında Bosna savaşının her yere kazınan izlerine tanık olacaksınız.Mostar Köprüsü,Tarihi Koska Mehmet Paşa camii ve Külliyesi çarşı içerisinde göreceğimiz yerler arasında…Muhteşem Neredva Nehrini de fotoğrafladıktan sonra gezimizin sonunda trebinje deki otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeğinden sonra bir başka ülkeye Hırvatistan’a hareket ediyoruz. Liman şehri olan Dubrovnik Unesco Dünya mirası listesinde deniz kenarına kurulmuş muhteşem bir eski Osmanlı kalesi… Tura çıkmadan önce mutlaka internetten fotoğraflarına bakmayı ihmal etmeyiniz. Tarihi mekânlar ve katedraller Stradon Caddesi göz alıcı büyüsü ile sizleri bekliyor. Konaklama için tekrar otelimize geçiyoruz.

6.GÜN: Oteldeki kahvaltımızın ardından sabah otelden ayrılıyor .Karadağ ülkesine yola çıkıyoruz. Sınır kapısındaki işlemlerden sonra Osmanlının tarihte Dalmaçya kıyılarında alamadığı nadir yerleşim yerlerinden Kotor’a varıyoruz. Kotor Kalesi ve sahil kesimi , muhteşem tarihi meydanları gezdikten sonra büyük tünelden geçip güneye doğru devam ediyoruz…Singapurlu bir işadamının satın aldığı Aziz Stephan Manastır Adası’nı fotoğrafladıktan sonra Arnavutluğun sınır şehri olan  İşkodra’da konaklıyoruz.   Konaklama ve akşam yemeği  İşkodra’daki otelimizde.

7.GÜN: Sabah otelimizdeki kahvaltı sonrası KOSOVAYA doğru hareket ediyoruz.  Gümrük işlemlerinin ardından Prizrene giriyoruz. Tarihi onbeş asır gerilerden gelen bu güzel şehri tanıtan, mimari silüeti ve 5 vakit minarelerinden ezan sesleri yükselen, yol ve dükkan levhalarındaki Türkçe ibareleri ile ilk görüşte Anadolu Osmanlı kenti intibasını veren Prizren’deki gezimizde, Sinan Paşa Camii, Meryemana Kilisesi, Halveti Tekkesi, Mehmet Paşa Camii ve Hamamı ve Taşköprü görülecek yerler arasındadır. Kentin sempatik çarşısında öğle yemeği ve alışveriş için serbest zaman sonrasında, OHRİD’e  doğru yola çıkıyoruz .Akşam yemeği ve konaklama Ohrid’deki otelimizde.

8.GÜN: Oteldeki kahvaltımızdan sonra Ohrid Gölü kenarındaki Ohri kentine varıyoruz. Tarihi kent surları boyunca ve Eski Ohri evlerinin bulunduğu sur içindeki yürüyüş turumuzda Kiril ve Methody Heykel Meydanı,tarihi Çınar gezip-dolaşacağımız yerler arasında…Gezimizin sonunda Ohrid çarşısında serbest zaman alıyoruz. Özellikle Sedef takılarıyla bayanların cenneti sayılan Ohrid’de iyi alışverişler…Turumuzun sonunda dileyen misafirlerimizle Avrupa’nın bu en derin gölü olan Ohrid’de 1 saate yakın tutan tekne turu yapıyoruz…Ve bu sayede muhteşem Osmanlı kalesini, kiliseleri, Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Tito’nun yazlığını gölden fotoğraflama imkânı bulabiliyorsunuz. Yolumuza    Resne üzeri türkülerden hatırladığımız Manastır’a doğru yola çıkıyoruz.Varışımızla Atatürk’ümüzün okuduğu Askeri İdadiyi görüyor buradaki Atatürk Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında Yunanistan’ın Niki sınırkapısından geçip Yunanistan’ın Selanik kentine hareket ediyoruz. Otelimize yerleşip istirahat ediyoruz. Akşam dileyen misafirlerimizle Taverna gecesine gidiyoruz. Konaklama Selanik’te otelimizde.

9.GÜN: Sabah uyandırma ve kahvaltı sonrası Atatürk’ümüzün doğduğu ev, Beyaz Kule, Aristoteles Parkı, Kordon boyunu geziyoruz. Ardından Kavalaya hareket ediyoruz. Kavala’daki turumuzda Pargalı İbrahim Paşa Camii, Su Kemerleri ve Mehmet Ali Paşa İmareti panoramik olarak göreceğimiz yerler arasında. Kavala kenti yakınlarında Kavala’nın en büyük kurabiye üreticisinin tesisinde alışveriş molası veriyoruz. Ardından İpsala gümrük kapısına geçip Türkiye’mize dönüyoruz. Çanakkale üzeri İzmir’e ardından hayırlısı ile evimize varıyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.