SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şirinler, günübirlik Eskişehir turu ile fark yaratacak

Bu haber 06 Aralık 2023 - 0:02 'de eklendi.

Tepeköy Mahallesi Merkez Orhaniye Cami karşısında hizmet veren Şirinler Turizm, yepyeni günübirlik Eskişehir turu ile ilçe halkının karşısına çıkıyor.

17 ARALIK’TA yapılacak olan Eskişehir turu kapsamında birçok etkinlik yapılacak. Eskişehir turu hakkında bilinmeyenler işletmeci Tamer Özev anlattı; “Siz değerli misafirlerimizi belirlenen saatte alıp Eskişehir’e hareket ediyoruz. Eskişehir’de ilk olarak19. yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği Odunpazarı’na ulaşıyoruz. Her biri birer tarih olan ve o eski yaşantıyı gözlerimizin önünde canlandıran tarihi konaklar arasından dolaşırken kendimizi Osmanlı Döneminin içerisinde hissedeceğiz. Türkiye’de bilinen ilk Modern Cam Müzesini gezerken birbirinden güzel cam eserleri görüp fotoğraflama şansı buluyoruz. Sonrasında Atlıhan’da (Geleneksel El Sanatları) Lületaşı yapım ve satım atölyelerini görüyor ve burada serbest zamanımızı değerlendiriyoruz. Ardından gelişimi ve bir üniversite şehri olması vesilesi ile adından sıkça bahsettiren Eskişehir’i tanımaya devam ediyoruz. Dünyada tek olan Lületaşı Müzesini ve Kurşunlu Külliyesi’ni (Camii, Medrese, Kervansaray, Sıbyan Mektebi, Şadırvan) ve 150 yıllık bir tarihe sahip Eskişehir Mevlevihanesi’ni ziyaret ediyoruz. Buradan ayrıldıktan sonra Yılmaz Büyükerşen imzalı Balmumu Heykel Müzesi’ni zamanda yolculuk yaparcasına keyifle geziyoruz sonrasında Türkiye’nin ilk yapay plajına sahip olan Kentpark’a gidiyoruz. Toplam 300.000 metrekare’lik alana sahip olan parkta yapay plajın dışında açık yüzme havuzları, restoran ve kafelere sahip olan alanı gezip öğle yemeğine geçiyoruz. Yemek için önerimiz ise Eskişehir’in yöresel tatlarından olan Balaban Köfte Çibörek olacak. Yemek sonrasında Sazova Bilim Sanat ve Kültür parkına gidiyoruz. Burada sizlere serbest zaman veriyoruz. Bu serbest zamanda dileyen misafirler Masal Şatosunun, Korsan gemisinin, Nuh’un gemisinin, Gölet etrafında gezi yapabilirler. Sazova parkının serbest zamanın ardından dönüş yolculuğuna geçiyoruz.” Şirinler Turizm Adres: Tepeköy Mah. 4517 Sok. No:3/A Torbalı  İletişim: 0538 827 80 67 – 0232 855 60 17

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.