SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şimdi sıra zeytinlerde: İcradan satılık zeytinlik

Bu haber 06 Mayıs 2024 - 0:12 'de eklendi.

Torbalı’da icra satışlarında zeytinlik alanın icra yoluyla satışa çıkarılması dikkat çekti. Alt ölçekli planları bulunmayan zeytinlik 1 milyarın üzerinde bedelle ihale edilecek.

SON dönemlerde icra satışlarında artışlar meydana gelirken Torbalı İcra Dairesi icra yoluyla zeytinliği satılığa çıkardı. Torbalı ilçesi Karakızlar Mahallesi Divrildağı mevkiinde bulunan zeytinlik vasıflı taşınmazın borçlardan dolayı satıldığı bilgisi verildi.

İHALE ilanında; icralık olan taşınmazın 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı bulunmadığı, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Çevre düzeni planında ise “Doğal ve Ağaçlık Karakteri Korunacak Alan” olarak belirlendiği ifadelerine yer verildi.

İHALE ilanında bölgenin niteliğine ilişkin, “… Kuru Tarım yapılmaktadır. İmar durumuna göre tarım arazisidir” denildi. Toplamda 6 bin 899 metrekare büyüklüğündeki zeytinlik, açık artırma usulüyle ihale edilecek. Taşınmazın muhammen bedeli ise 1 milyar 109 milyon 957 lira olarak belirlendi.

İKİ aşamalı yapılacak açık artırmanın ilki 18 Haziran Salı günü başlayacak ve 25 Haziran Salı günü sona erecek. İhale sonucunun belli olacağı ikinci açık artırma ise 18 Temmuz Perşembe günü başlayacak ve 25 Temmuz Perşembe günü sona erecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.