SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şimdi ev alınır mı? ‘Daha fazla beklemeyin’ diyerek açıkladı!

Bu haber 27 Şubat 2023 - 1:09 'de eklendi.

Ev sahibi olmak isteyenler ve evini satmayı düşünenler konut piyasasında son dönemde yaşanan hareketliliğin ne yönde devam edeceğini merak ediyor. Özellikle şu anda ev almak mantıklı mı sorusu gündemdeki yerini korurken bir yandan da ev kiralarındaki yükseliş dikkat çekiyor. Ev sahibi olmayan vatandaşlar ise ev kiraları düşecek mi diye merak ediyor. Peki, konut fiyatlarındaki artış ne olacak? Gold Emlak sahibi Mustafa Toprak, “Daha fazla beklemeyin” diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.

KONUT fiyatlarındaki artış ev almak isteyen vatandaşları ikilemde bırakmaya devam ediyor. Bir yandan ev sahibi olmayanlar da kira fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Gazetemize konuşan deneyimli emlakçı Mustafa Toprak, ev fiyatlarındaki artışa ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “Kat mülkiyeti kanunu, sonuçta bu hak vatandaşa verilmiş. Vatandaşın istediği fiyata, istediği şekilde satma hakkı var. Ama artık her konut kredi kampanyasında fiyatları bir gecede yükseltmenin ne insani, ne vicdani, ne ahlaki tarafı var. O yüzden Bakanlığın bu konudaki hassasiyetini sonuna kadar destekliyorum. Sonuçta evlerini reel fiyattan, pazar fiyatından satmak isteyen satıcılara karşı da ciddi bir güvensizlik ortamı yaratıyor. Şu anda herkes bir panikte. Alabileceği evlerin bir hafta sonra yine yüksek rakamlara çıkıp tapudan dönülüp dönülmeyeceği korkusunu yaşayan vatandaşlar var. Zaten konutların fiyatı yükselmiş durumda. Bu fiyatlardan alım konusunda vatandaşın zorlandığını görüyoruz. Bir de bunun üstüne son bir haftada yükselen yüzde 15-20 artış işin tuzu biberi oldu. Bu nedenle Bakanlığın bu konuda “Biz fiyatları artan konutlara kredi sağlamayacağız, bunun yanında da yüksek cezalar keserek bunun önünü keseceğiz” söylemini hayata geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bundan sonraki kampanyalarda da her defasında aynılarını konuşacağız ve yaşayacağız gibi görülüyor.” şeklinde konuştu.

ŞU ANDA EV ALINIR MI? EV FİYATLARI ARTAR MI?

VATANDAŞLARIN aklındaki en önemli soru işaretlerinden olan “Şimdi ev alınır mı?” ve “Şimdi ev almak mantıklı mı?” konularıyla ilgili olarak Toprak, “Türkiye’de maalesef son 2 yıldır konut piyasası hep bulutlu. Fırtınalar kopuyor, sakinleşmiyor bir türlü. Çünkü konut arzı az. Bu nedenle eldeki malzemeyle de maalesef içinde yeni oyunlar kuruluyor. Bu nedenle de eğer vatandaş evini almak istiyorsa, yatırımlıktan bahsetmiyorum; bu fiyatlar geri gelmeyecek. Fiyatlar artacak maliyetler durdurulamadığı için. Maliyet artışı mecburen fiyatlara yansıyacak. Şu anda satılmış olanların, satılığa çıkarılanların hepsi geçmiş maliyetlerle yapılmış binalar, konutlar. Bu nedenle bu fiyatlar bir sonraki aşamada yeni konutlarda aynı rakamlar olmayacak. Artmaya devam edecek. O nedenle konut almak isteyenler, gönüllerine göre ve istedikleri kredi rakamlarını buldukları noktada daha fazla beklemesinler. Çünkü bir sonraki adımda her geçen gün bir önceki günün daha üstündeki fiyatlarla karşılaşacaklardır.” dedi.

GOLD Emlak sahibi Toprak, son günlerde yaşadığımız ve binlerce insanımızı kaybettiğimiz deprem faciasını fırsat bilenlere karşı dikkatli olmalarını tavsiye etti. Hem konutlarını kiralayanların, hem de satış yapan bazı vatandaşların mutlaka kurumsal firma tercih etmelerini isteyen Mustafa Toprak, ‘Satış veya kiralama yapmak isteyenlerin kurumsal firmaları iletişime geçmelerini istiyoruz’ diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.