SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şifalı su almaya gidenler gözleme yemeden dönmüyorlar

Bu haber 01 Aralık 2022 - 11:17 'de eklendi.

Torbalı’nın şifalı suyu ile ünlü Dağtekke’de bulunan Aydın Gözleme Evi, yaptığı lezzetli ürünler ve verdiği kaliteli hizmet anlayışı ile köyün en fazla uğrak yer olarak ön plana çıkıyor.

NAZİFE ve Nevzat Aydın çiftinin 6 yıldır işlettiği mekanda otlu peynirli, patatesli, peynirli, kaşarlı, acılı, patlıcanlı, sucuklu gözlemenin yanı sıra köfte ekmek ve tost, börek, kış aylarında keşkeği müşterilerine sunuyor. 40 metrekarelik dükkanda ve şifalı suyun hemen yanıbaşında faaliyet gösteren Aydın Gözleme Evi, Dağtekke’ye şifalı su almak için gelen vatandaşlara, 530 rakımda temiz hava alma, katkısız köy üretimi meyve sebze satın alma ve çardakta oturarak gözleme yeme gibi ayrıcalıkları da yaşatıyor. Dört tarafı ormanlarla çevrili olan Dağtekke’de çardakta oturup Türk kahvesi içen ve gözleme yiyen vatandaşlar, şehrin stresinden uzaklaşıp huzur bulmanın ayrıcalığını yaşıyor.

ORMANLARIN ARASINDA HUZUR SAKLI

TORBALI’NIN en yüksek rakımlı köyü olan Dağtekke, sunduğu imkanlarla her geçen gün daha cazip bir turizm köyü haline geliyor. Şifalı su almaya gelen vatandaşlara alışveriş yapma ve gözleme yeme gibi imkanların sunulduğu Dağtekke’de şimdide çardaklar, yerli turistler için cazibe oluşturuyor. Gözleme ise Dağtekke’nin cazibesini arttıran etkenler arasında yer alıyor. Şifalı suyu ile ünlenen Dağtekke’de kurulan gözleme evleri, buraya gelen vatandaşlara yüksek rakımda gözleme yeme imkanı sunuyor. 530 rakımda yenilen organik gözlemeler, tadanların damağında unutulmaz bir tat bırakıyor. Yayık ayranı ile gözleme yeme fırsatı bulan yerli turistler, bu lezzeti yeniden tadabilmek için sık sık Dağtekke’ye geliyor. Dağtekke Meydanı’na kurulan organik köylü pazarı ve gözleme evleri, en az şifalı su kadar insan çekerek köy turizminin canlanmasını sağlıyor.

GÖZLEME YEMEDEN GİTMİYORLAR

DAĞTEKKE’NİN şifalı suyu, köylüyü kalkındırmaya devam ediyor. Şifalı su için gelen vatandaşlar, gözleme almadan gitmiyor. Köyde 1969 yılında tesadüfen keşfedilen suyun bazı böbrek taşlarını küçülttüğü uzmanlarca yapılan testler sonucu kabul edildi. Son yıllarda köyün şifalı suyu Türkiye hatta yurt dışına nam salmış durumda… Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar şifa arıyor. Hafta sonları en az 200 araç geliyor. Yaklaşık 500 vatandaş şifalı su ala bilmek için mücadele ediyor. Hal böyle olunca köydeki ekonomik durum kalkınmaya başladı. Şifalı su almaya gelen vatandaşlar, köyün lezzetli yiyeceklerinin tadına bakmadan gitmiyor. Özellikle gözleme tercih eden vatandaşlar çok severek tükettiklerini söyleyerek, Dağtekke’nin su kadar yiyeceklerinin de çok güzel olduğunu söyledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.