SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şifa dağıtan ‘sarmaşık’ta sezon sona eriyor

Bu haber 10 Nisan 2022 - 0:05 'de eklendi.

Bahar mevsimiyle birlikte Torbalı dağlarında sarmaşık bitkisi 1 ay önce filizlendi. Sezon yaklaşık 10 gün sonra sona erecek.

ÖZENLE toplanan sarmaşıklar, sofralarda yer alıyor. Öte yandan tek tük de olsan semt pazarlarında satışa sunulan sarmaşıklar için Torbalılılar hafta sonunda dağ köylerine akın ediyor. Hem havanın tadını çıkaran hem de yemek için sarmaşık toplayan ilçe sakinleri büyük sevinç yaşadı.

SARMAŞIK toplayarak satış yapan Necibe Şenli Zeybeker, “Yıllardır bahar mevsiminde sarmaşık toplar satarım. Şimdi taleplere yetişmekte güçlük çekiyorum. Bu işi piri oldum diyebilirim. 1 günde 25 demet birden toplayabiliyorum. Sarmaşığın yanı sıra tilkikuyruğu da ” şeklinde konuştu.

SARMAŞIK NEDİR?

SARMAŞIK otu acı ot, tilkişen ve yabani kuşkonmaz olarak da bilinir. Sarmaşık otu, Ege Bölgesinde özellikle İzmir, Manisa ve Aydın’da yetişmektedir. Sarmaşık otu, Mart ve Nisan aylarında görülen bir bitkidir. Sarmaşık otunun tadı acıdır fakat lezzetli ve şifalı bir bitkidir. Sarmaşık otunun, boylu ve sarmal bir yapısı vardır. Sarmaşık otunun, uç kısımları koparılarak toplanan bir bitkidir. Sarmaşık otunun uçları taze, alt tarafları ise taze değildir. Fakat çok şifalı bir bitkidir. Sarmaşık otu, özellikle kanser için çok faydalı bir bitkidir

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.