SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

SGK’da EYT yoğunluğu! Merak edilen sorular cevap buldu

Bu haber 09 Aralık 2022 - 2:19 'de eklendi.

EYT düzenlemesi için sayılı günler kaldı. Bu ay Meclis’e gelecek olan düzenlemenin 15 Ocak itibariyle uygulanmaya başlanması bekleniyor. EYT’den faydalanmak isteyenler ise Torbalı SGK’da yoğunluk oluşturdu. Doğum borçlanması, askerlik borçlanması ve hizmet birleştirme yapmak isteyen kişiler, başvuru için sıralarının gelmesini bekliyor.

EMEKLİLİKTE yaşa takılanlarla ilgili düzenlemede sona geliniyor. Yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren düzenlemenin aralık ayında Meclis’te olması bekleniyor. Düzenleme öncesi askerlik, doğum borçlanması ve hizmet birleştirme yapmak isteyenler SGK’da yoğunluk oluşturuyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) çalışmasında son viraja girildi. Yasayı bekleyen birçok kişi, yeni yıla girmeden emeklilik dosyasını hazırlamaya başladı.

DOĞUM borçlanması, askerlik borçlanması ve hizmet birleştirme yapmak isteyen kişiler, başvuru için sıralarının gelmesini bekliyor.

İLK sigortalılık tarihi 8 Eylül 1999’dan önce olup çalışma yılını ve prim gün sayısını dolduranların yeni düzenlemeden yararlanması planlanıyor. Bu kişilerin emekliliğe hak kazanması gündemde. EYT düzenlemesinin Ocak ayı itibarıyla hayata geçmesi bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.