SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

SGK önünde EYT yoğunluğu! Vatandaşlar akın etti

Bu haber 07 Mart 2023 - 2:09 'de eklendi.

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Torbalı’daki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binası önündeki yoğunluk haftanın ikinci mesai gününde de sürüyor.

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından 3 Mart Cuma günü çok sayıda vatandaş, Torbalı’daki SGK binası önünde yoğunluk oluşturmuştu.

GEÇEN hafta başlayan EYT yoğunluğu, haftanın ilk ve ikinci mesai gününde de devam ediyor. Bu kapsamda Ertuğrul Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı’nda bulunan SGK binası önünde sabah erken saatlerden itibaren yoğunluk meydana geldi. Emeklilik işlemlerini tamamlayarak ‘emekli olabilir’ belgesi almak için sıraya giren vatandaşlar bina önünde uzun kuyruk oluşturdu.

EYT’DEN faydalanarak 48 yaşında emekli olma hakkı kazandığını ifade eden bir vatandaş, “Bu zamana kadar bekledik, inşallah hayırlı olur. Normal şartlarda iki sene önce emekli olmam gerekiyordu malum yaşa takıldık. Bugüneymiş nasip kısmet. Eğer çıkmasaydı 10 sene daha bekleyecektim.” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.