SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sezonu zararla kapatan üreticiyi, İncir güldürdü!

Bu haber 19 Eylül 2021 - 22:57 'de eklendi.

Bir zamanlar incir üssü olan Torbalı’nın kuru incir üreticileri, bu yılki hasadı sürdürüyor.

TARIM alanındaki yaygınlaşma eğilimi ile sürekli gündeme gelen Torbalı’da, bir dönem büyük rağbet gören fakat üreticilerin getirisi fazla olmadığı gerekçesiyle alternatif ürünlere yönelmesiyle birlikte düşüşe geçen incir üretimi, özellikle son dönemde yine en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı.

DOMATES, pırasa, biber ve kereviz gibi onlarca çeşit çeşit ürünün yetiştirildiği Torbalı Ovası’nda geçtiğimiz kış döneminde pırasa, kereviz ve lahanadan umduğunu bulamayan üreticiler, domatese yönelse de bu üründe de umduğunu bulamadı.

BİRÇOK yaş ve kuru sebze meyve üretiminin gerçekleştiği Torbalı’da, yaş ve kuru incir hasadı tüm hızıyla sürerken, Yazıbaşı’ndan Çapak’a, Çakırbeyli’den Ahmetli’ye, Sağlık’tan Karakuyu’ya kadar ilçemizin dört bir köşesinde yetiştirilen incirler, kendiliğinden kuruyup yere düştükten sonra toplanmaya başlıyor.

İNCİRLER, 3 gün boyunca güneşin altında kurumaya bırakıldıktan sonra temizleme işleminin ardından piyasaya sürülürken, Torbalı’da faaliyet gösteren gıda fabrikaları da satın aldığı incirleri belirli işlemlerden geçirdikten sonra dünyanın dört bir köşesine ihracatı sağlanıyor. Olgunlaşmaya başlayan incirde hasat tüm hızıyla devam ederken, kuru incir içinde çalışmalar sürdürülüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.