SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sezon nihayet açıldı

Bu haber 06 Eylül 2018 - 12:29 'de eklendi.

DENİZLERDE avlanma yasağının kalkmasıyla farklı balık çeşitleri tezgahlarda yer almaya başladı. Sezonun açılmasıyla artık tezgahlardaki balık çeşitliliğinin daha da artacağını ifade eden Erol Balıkçılık işletmecisi Turgut Öztaş, şöyle konuştu: “Sezona iyi girdik ve inşallah böyle devam eder. İlk etapta palamut bereketliydi. Görünen o ki hamsi ve diğer balıklardan da vatandaşlarımız bu kış bol bol yiyecek. Geçen sene balık fiyatları genelde yüksekti. Bu yıl balık daha ucuz olacak. Vatandaşlarımız da bol bol balık tüketme imkanı bulacak.”

FİYATLAR DAHA ÇOK DÜŞEBİLECEK

TEZGAHLARIN adeta balıklarla süslendiği balıkçılarda fiyatlarda da düşüş yaşandı. Sezonun ilk gününde balıkların tezgaha inmesi ile palamut 10-15 lira arasında alıcı bulurken, hamsinin kilosu ise 10 liraya kadar düştü. Sezonun başlaması ile yüzlerinin güldüğünü ifade eden Erol Balıkçılık işletmecisi Öztaş, sezonun ilk gününde denizde dalga olması sebebi ile istedikleri kadar balığın çıkmadığını, ancak tezgahların şenlenmesi ile fiyatların düştüğünü ifade etti. Fiyatların daha çok düşebileceğini kaydeden Turgut Öztaş, palamut ve hamsi de bu sezon bolluk yaşanabileceğini söyledi. Vatandaşların sezonun açılması ile balıkçılara yoğun ilgi göstermesi, balıkçı esnafının yüzünü güldürdü.

‘BALIK UCUZ OLSUN DA BİZ SÜRÜMDEN KAZANALIM, HALKIMIZ DA BALIK YİYEBİLSİN’

DENEYİMLİ balıkçı Öztaş, “Öncelikle bütün halkımızın balık sezonunu kutluyoruz. 1 Eylül itibariyle sezonumuz açıldı. Şimdi palamut mevsimi var. Palamutçuluk şu anda revaçta. Bu sene palamudu da hamsiyi de bol bol yiyeceğimizi söylüyoruz. Şu anda hamsinin kilosu 10 lira ile 15 lira arasında değişiyor. Palamudun da fiyatı 10 lira ile 15 lira arasında boyuna göre değişiyor. Lezzet açısından palamutlarımız da hamsilerimiz de çok güzel. Mevsimi olduğu için şu anda palamut satışları iyi. Kahvemizi içtik, keyfimiz yerinde. Biliyorsunuz ki her şey pahalı. Böyle bir dönemde balık ucuz olsun da biz sürümden kazanalım, halkımız da balık yiyebilsin” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.