SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şeytanın pabucunu ters giydirecek dolandırıcılık!

Bu haber 11 Ekim 2023 - 23:27 'de eklendi.

İzmir Kömürcüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Doğruyol, devlet tarafından vatandaşlara satılan kömürlerin bazı vatandaşlarca yarı fiyatına kömürcü esnafına satıldığını söyledi. Doğruyol, “Dağıtılan yardımların yarısını vatandaş gelip bize satıyor. Devlete maliyeti 6 bin TL olan kömür vatandaş bize 3 bin TL’ye satıyor. Satılamaz yazıyor ancak bazı esnaflar değiştiriyor” dedi.

KIŞ aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar odun kömür hazırlığı yapmaya başladı. Odun ve kömürcülerde bir hareketlilik başlasa da vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz dolayısıyla kömürü ton yerine günlük torba ile almaya başladı.

TONLA DEĞİL GÜNLÜK ALINMAYA BAŞLANDI

İZMİR Kömürcüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Doğruyol geçtiğimiz yıla göre fiyatlarda henüz bir değişiklik yaşanmadığını belirterek, “Kömürün tonu 6 bin 500 TL. Ancak piyasada 5 bin 500 TL’ye satın alınabilir. Vatandaşlar geçtiğimiz yıl artan fiyatlardan dolayı doğalgazı bırakıp kömüre geri dönmüştü. Bundan 3-5 sene önce vatandaşlar ton olarak kömür alırken şimdi günlük torbalardan satın alıyor” dedi.

HALK BİZE KÖMÜR SATIYOR

SOSYAL yardımlar adı altında dağıtılan yakacak yardımlarının vatandaşlar tarafından kömürcülere satıldığını söyleyen Başkan Doğruyol, “Ayrıca, sosyal yardım adı altında dağıtılan kömürler devlete ait ocaklar olduğu için para verilmiyor. Ocaklar zarar etmeye başladı. Halka satmamız için bize kömür verilmiyor. İhtiyacı olmayan kişilere kömür veriliyor. Sosyal yardım adı altında yapılacak yardımların ücreti vatandaşlara verilsin ne yakacaklarına kendileri karar versin. Dağıtılan yardımların yarısını vatandaş gelip bize satıyor. Devlete maliyeti 6 bin TL olan kömür vatandaş bize 3 bin TL’ye satıyor. Satılamaz yazıyor ancak bazı esnaflar değiştiriyor. Ocak ayında kömür bulunamayacak. Arz- talep dengesizliği dolayısıyla kaliteli kömürde de sıkıntı olacak” dedi. Kaynak: Egedesonsöz

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.