SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Servis ücreti 5 bin TL’ye çıkacak

Bu haber 18 Ocak 2024 - 22:22 'de eklendi.

Veli-Der İzmir Şube Başkanı Necat Kalafat, özel okullara yapılması planlanan zam ile ilgili olarak, özel “enflasyonun üzerinde fiyat gösteriliyor. Servis fiyatları geçen yıl en uzak mesafe 3 bin TL iken bu sene 5 bin TL’ye çıkarılmak isteniyor. Servis ve yemek fiyatı belli bir standarda bağlıyken özel okullar çeşitli gerekçelerle üzerine fiyat ekliyor. Servis fiyatları UKOME belirliyor. Devlet okullarında minimum öğrenci masrafı asgari ücret geçiyor. Özel okulların masrafı ise aylık minimum 50 bin TL’yi buluyor” dedi.

GEÇTİĞİMİZ günlerde özel okullara yapılacak zam tartışması gündeme gelmişti. Çoğu özel okul 2024-2025 eğitim dönemi için fiyatlarını açıkladı. Yeni öğretim dönemi için zam oranının yüzde 60 olduğu okullar bulunuyor. Ancak bunun iki katı fiyat uygulayan okullar da var.

DEVLET OKULLARINDA KALİTE DÜŞÜNCE…

VELİ Der İzmir Şube Başkanı Necati Kalafat, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda devlet okullarındaki eğitimin kalitesizleştirilerek özel okullara mecbur bırakıldığını belirtti. Kalafat açıklamasında “Eskiden özel okullar gelir düzeyi daha iyi olan çocuklarına farklı bir eğitim sağlamak isteyen velilerin gönderdiği bir yerken devlet okullarında gündeme gelen gericileşmenin artması ve eğitim kalitesinin düşmesiyle özel okullar bir seçenek olarak değerlendirildi. 5-6 yıl önce anne baba bir şekilde özel okullara ödeyebiliyordu ancak şu dönemde mümkün değil. Liselere giriş sınavı ve üniversitelere giriş sınav sonuçlarına bakınca en yüksek başarı oranı da özel okullardan çıkıyor” dedi.

DEVLET OKULUNDA DAHİ BİR ÖĞRENCİNİN AYLIK MASRAFI ASGARİ ÜCRETE EŞ DEĞER

ÖZEL okulların fiyat güncellemesi ile ilgili değerlendirme yapan Kalafat, “özel okullar enflasyonun üzerinde fiyat gösteriyor. Servis fiyatları ise geçtiğimiz yıl en uzak mesafe 3 bin TL iken bu sene 5 bin TL’ye çıkarılmak isteniyor. Servis ve yemek fiyatı belli bir standarda bağlıyken özel okullar farklı gerekçelerle fiyat ekliyor. Servis fiyatları UKOME belirliyor. Devlet okullarında minimum öğrenci masrafı asgari ücreti geçiyor. Özel okulların masrafı ise aylık minimum 50 bin TL’yi buluyor. Bunun çözümü; olarak devlet okullarının nitelikli eğitim vermesiyle kamucu eğitim güçlendirilmeli ve kimse özel okula mahkum kalmaması olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.