SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şeftali bahçelerinde hastalık ve zararlı kontrolleri devam ediyor

Bu haber 20 Şubat 2022 - 0:19 'de eklendi.

Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Tulum Mahallesi’nde bulunan 350 dekar kapama şeftali bahçesinde incelemelerde bulundu.

TEKNİK personeller tarafından bahçe kontrolü yapılırken üreticilere bilgi verildi. Yapılan bu uygulamalar sayesinde üreticilere bilgi verilirken aynı zamanda bu kontroller sayesinde çiftçilerde bilinç oluşuyor ve gelişigüzel ilaç kullanımın önüne geçiliyor.

SAHADA aktif çalışmalarını sürdüren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçinin yanında olmaya devam ediyor.

YAPILAN açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Şeftali bahçelerinde bulunan birçok hastalık ve zararlı ile mücadele yapılmaz ise şeftali üretimi bundan olumsuz yönde etkilenecektir. Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından bu hastalık ve zararlılara karşı zamanında önlem alabilmek için yıl boyunca mahallelerimizde arazi çıkışları yapılarak bahçe kontrolleri yapılmaktadır.

YAPILAN bu kontrollerde zararlıların mevsim içindeki ilk çıkışları ve mücadele sezonu boyunca oluşan populasyon yoğunlukları fenoloji ile uyumlu olacak şekilde izlenerek, üreticilere mücadeleye başlama, devam etme ve son verme zamanları konusunda bilgiler verilmektedir” denildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.