SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şeftali ağaçlarında ‘meyve sineği’ ile mücadele başlatıldı

Bu haber 04 Mayıs 2023 - 11:12 'de eklendi.

Akdeniz Meyve Sineği İzleme Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından şeftali ağaçlarında kontrollere devam ediliyor

NARENCİYE, kayısı, ayva, şeftali, incir, nar başta olmak üzere 200’den fazla ürüne büyük zarar veren, ihracatta toleransı sıfır olan Akdeniz meyve sineği ile mücadele Torbalı’da başladı.

AKDENİZ Meyve Sineği İzleme Projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisleri şeftali ağaçlarında kontrollere devam ediyor

YAPILAN açıklamada, bir yandan iklim değişikliğinin etkilerine karşı diğer yandan Akdeniz meyve sineği ile mücadele için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi. “Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. İlk günden önlem almaya başlamamız hayati önemde. Bir üreticimiz kendi bahçesinde ne kadar önlem alırsa alsın komşu bahçesi önlem almadıysa bu zararlıya karşı mücadelede yapabileceği fazla bir şey yok. Bu nedenle topyekûn, bölgesel bir mücadele gerekiyor.

ÜRETİCİLERLE görüşmelerde Akdeniz meyve sineği mücadelesi hakkında bilgilendirmelerde bulunulduğundan bahseden yetkililer çalışmaların devam edeceği bilgisini verdiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.