SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şeffaf plaklar gülüşleri değiştiriyor

Bu haber 12 Kasım 2023 - 18:26 'de eklendi.

Çarpık dişlerin düzeltilmesinde kullanılan metal diş telleri yerini hastaların günlük yaşamlarını etkilemeyen şeffaf plaklara bıraktı. Torbalı’da hizmet veren Dentapolis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uygulanabilen yöntem hakkında Küçük Menderes Havzası’nın tek doçenti olan M. Selim Bilgin, bilgi verdi.

TAKILIP, çıkartılabilen şeffaf plaklar sayesinde hem estetik kaygılar gideriliyor, hem de daha konforlu tedavi süreci yaşanıyor. Çarpık dişlerini ya da dişlerindeki aralıkları düzelttirmek isteyen, ancak tel taktırmaktan kaçınan genç, orta yaş ve üstü bireyler ‘görünmez ortodontik tedavi’ Invisaling sayesinde artık hayata bir başka gülümsüyor. Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan Hamam Sokağı’nda hizmet veren Dentapolis Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Selim Bilgin, 1990’lı yıllarda ortodontik tedavi gören bilgisayar bilimcisi Zia Chishti’nin pekiştirme aygıtlarının dişleri düzelttiğini fark etmesiyle geliştirilen Invisaling sisteminin diş estetiği uygulamalarını hayli kolaylaştırdığını söyledi. Küçük Menderes Havzası’ndaki tek Doçent Diş Hekimi olan Bilgin, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ADIM ADIM TEDAVİ

ŞEFFAF plaklarla ortodontik tedavinin aşamalarını anlatan Ortodonti Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Selim Bilgin, kliniğe gelen hastanın detaylı muayenesinde bu tedavi için uygun olup olmadığının değerlendirildiğini belirtti. Doç Dr. Bilgin, “Eğer Invisaling için uygunsanız, hekiminiz size tedavi süresi ve kaç plak olacağı konusunda bilgilendiriyor. Dişlerin 3D dental görüntüleri taranıyor ve dijital ölçüleri alınıyor. Bu verilere göre şeffaf plakları hazırlanıyor” dedi.

BİLGİN, “Plakların adedi ve tedavi süresi, çapraşıklığın derecesine göre değişiyor. Hastalar şeffaf plakları genelde iki haftalık sürelerle takıyor. Dişler çok ağır hareketlerle hastanın kullandığı plağın pozisyonuna geliyor. Bu sağlandığında yeni plak kullanımına geçiliyor. Plakların yenilenmesiyle dişlerin görünümü son düzgün haline kavuşturuluyor” diye konuştu.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.