SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Seçmen bilgi kağıtları muhtarlıklara geldi

Bu haber 28 Nisan 2023 - 0:40 'de eklendi.

Seçmen bilgi kâğıtları mahalle muhtarlıklarına ulaştırılmaya başladı. Sokak sokak ayrılan seçmen kâğıtları muhtarlıklardan teslim alınabilecek

14 MAYIS 2023 pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28 dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Torbalı İlçe Seçim Kurulu tarafından ilçe genelindeki mahalle muhtarlıklarına seçmen bilgi kâğıtları dağıtıldı. Muhtarlar, mahalle sakinlerine gönderdikleri mesajlarda ve yaptıkları açıklamalarda “Seçmen kâğıtları muhtarlığımıza gelmiştir. Seçmen kâğıdını almak isteyen mahalle sakinlerimiz sabah 09.00 ile 17.00 arasında muhtarlıklarımızdan alabilirler” ifadelerine yer verildi.

SEÇMEN kağıtları seçimlere sayılı günler kala gündeme gelen konulardan birisi oldu. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimler 20 günden kısa bir süre kaldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimlerde yaklaşık 64 milyon kişinin oy kullanacağını açıkladı. Seçmen kağıtları da seçimlerde nerede ve hangi sandıkta oy kullanılacağını gösteren önemli belgelerden birisi olarak biliniyor. Seçmen kağıtları muhtarlıklara geldi. Seçmen kayıt bilgisi e-Devlet üzerinden de sorgulanabiliyor.

E-DEVLET’TEN SEÇMEN KAĞIDI NASIL ALINIR?

SEÇMENLER e- Devlet sistemindeki “Nerede Oy Kullanacağım” bölümünden sorgulama yaparak Seçmen Bilgi Kağıdının dökümünü alabilirler.

SEÇMEN KAĞIDI OLMADAN OY KULLANILABİLİR Mİ?

SEÇİMLERDE seçmen kağıdının bulundurulması zorunlu değildir. Seçmen kağıdınız yoksa eğer Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabiliriz. Seçmenlerin oy verme günü, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.