SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Seçime kadar taksi ücretlerine zam yok!

Bu haber 15 Şubat 2024 - 0:18 'de eklendi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, mazotun 45 lira olmasına rağmen yerel seçimlere kadar zam yapmayacaklarını açıkladı. Anık, “Eğer seçimden sonra da mazot 45 lira seviyelerinde giderse, bir süre daha zam yapmayız. Ancak mazot 50 lirayı geçerse, o zaman bu konuyu gündeme almayı planlıyoruz” dedi

HAFTANIN ilk günü yapılan 2,55 liralık zam sonrası mazotun litre fiyatının 45,22 liraya yükselmesi üzerine “Taksi ücretlerine zam mı geliyor?” sorusu gündeme oturdu. Bu soruya yanıt veren İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İzmirlilerin içini rahatlatan bir açıklamada bulundu. Başkan Anık, yerel seçimlere kadar kesinlikle taksi ücretlerine zam yapmayı düşünmediklerini bildirdi.

MAZOT 50 LİRAYI GEÇERSE, ZAM TALEPLERİNİ DEĞERLENDİREBİLİRİZ

EN son fiyat güncellemesi yaptıkları tarihte mazotun litresinin 36 lira olduğunu hatırlatan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, “Evet; mazot 45 lirayı geçti ama vatandaşı da düşünmek zorundayız. Mazotun seçim sonrası yine bugünkü fiyat seviyesinde seyretmesi halinde, zam konusunu daha da ileri bir tarihe atabiliriz” bilgisini verdi. Başkan Anık, şu değerlendirmelerde bulundu: “Mazotun litresi 45,22 lira oldu. Daha önce yaptığım bir açıklamada, 50 liraya yaklaştığında taksi ücretlerine zammı konuşabileceğimizi söylemiştim. 50 liraya yaklaştı ancak zam yapmayı düşünmüyoruz. Yerel seçimlere kadar kesinlikle zam olmayacak. Eğer mazotun litre fiyatı seçimden sonra da bugünkü seviyede giderse, yine zam konusunu açmayız. Çünkü vatandaşı da düşünmek zorundayız. 7 Ağustos 2023 tarihinde da zam yaptığımızda mazotun litre fiyatı 36 liraydı.  Bir litre mazot 50 lirayı geçerse, ancak o zaman zam taleplerini değerlendireceğiz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.