SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Seçim öncesi dev borçlanma!

Bu haber 10 Mart 2024 - 23:12 'de eklendi.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala İZSU’nun 250 milyonluk kredi kullanabilmesi için Başkan Soyer’e yetki verilmesi istendi.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin son meclis toplantısının ilk oturumun gündem maddeleri açıklandı.  Maddeler arasında İZSU için borçlanma talebi de yer aldı. Büyükşehir Satın Alma Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan önergeye göre İZSU’nun yatırım ve diğer harcamalarından kullanılmak üzere yurt içi borçlanmalarından kullanılmak üzere 250 milyon TL’lik nakdi kredi kullanılması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER’e yetki verilmesi istendi. Önerge 11 Mart Pazartesi toplanacak olan meclis oturumunda gündeme alınacak.

GÜNDEM maddesi şu şekilde: Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İZSU Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş’den kullanacağı, yatırım ve diğer harcamalarda kullanılmak üzere yurt içi borçlanmaları için toplam 250.000.000,00-TL (faiz hariç) tutarına kadar gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığınca ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç SOYER’e yetki verilmesi hususlarının görüşülmesi. (Satınalma Dai.Bşk.E.1811286)

EGE ŞEHİR İÇİN SERMAYE ARTIŞI

MECLİS oturumunda ayrıca Ege Şehir Planlama Şirketi için sermaye artışı talep edilecek. Büyükşehir’in konut projesini yürüten şirket için 59 milyon TL’lik sermaye artışı talebi meclis üyelerine sunulacak.

Gündem maddesi şu şekilde: Belediyemizin iştiraki olan Egeşehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş’nin 29/02/2024 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan karar doğrultusunda; Belediyemizin, Ege Şehir Yapı Planlama Müşavirlik ve Teknoloji A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için payına düşen 59.803.503,00-TL’lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususlarının görüşülmesi. (Destek Hizmetleri Dai.Bşk.E.1844495)

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.