SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Şavkar, cimnastik eğitimi almak isteyen çocukların adresi oldu

Bu haber 12 Mayıs 2022 - 22:03 'de eklendi.

1991 yılından bu yana Türkiye’nin cimnastik alanında birçok başarılı öğrenciler yetiştiren Şavkar Cimnastik, Torbalı’ya faaliyetlerine başlamasının üzerinden 5 ay geçmeden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Torbalı Millet Bahçesi giriş kapısı karşısında bulunan Şavkar’da yüzlerce öğrenci cimnastik eğitimi alıyor.

GEÇTİĞİMİZ Ocak ayında Ertuğrul Mahallesi’ndeki 600 metrekarelik yerinde spor eğitimlerine başlayan merkez, 3.5 – 12 yaş arası çocuklara cimnastik eğitimleri veriyor. Alanında uzman belgeli 2 antrenörün bulunduğu Şavkar haftanın 6 günü açık…

EĞİTİMLERİN başlangıçta haftada 2 gün sürdüğünü anlatan Yılmaz Göktekin, ülke genelinde hızla şubeleştiklerini ve Torbalı’yı da bu çembere dahil etme nedenlerini açıklayarak, “Torbalı her geçen gün büyüyen ve hızla gelişen bir ilçe. Biz de bu gelişimi fark ederek ilçe hakkında araştırma yaptık ve potansiyel olduğunu gördük. Cimnastik üzerine bir merkezin olmaması da bizi şubemizi açmada önemli etkenler arasındaydı” dedi.

GENÇLERE sporcu kimliği kazandırma felsefesiyle çalışmalarını sürdüren Göktekin, dünya çapında sporcular yetiştirdiklerini söyledi.

‘ÇOCUKLARA SPORCU KİMLİĞİ KAZANDIRIYORUZ’

ARTİSTİK Cimnastik Milli takım antrenörlerinden olan ve aynı zamanda Şavkar Cimnastik Spor Kulübü’nün kurucularından olan Yılmaz Göktekin, 1993 yılında Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’na girmesinin ardından antrenörlük hayatına başladı. Göktekin, 1996-97 sezonu itibariyle de sporcularıyla birlikte bugüne kadar yapılan müsabakalarda yer almaya devam ediyor. Göktekin, “Biz burada çocuklara, sporcu kimliği kazandırıyoruz” derken, altyapının sporun her alanında olduğu gibi cimnastik branşında da büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

‘GENÇLERLE ÇALIŞMAK SİZİ GENÇ TUTUYOR’

GENÇ antrenör, “Eğer altyapınız güçlü ve planlı olmazsa belirli bir dönemden sonra performans sporcularınız bu sporu bıraktığında en başa dönmüş olursunuz. Bu yüzden altyapıya büyük önem veriyoruz. Zamanında sporcum olarak birlikte çalıştığım insanlar şuanda sporu bıraktılar ve benim antrenör ekibimde sporcular yetiştiriyorlar. Bu şekilde süreklilik sağlayabiliyoruz” dedi. Eğitmenlerin sporcularına örnek olması gerektiğini belirten Göktekin, “Gençlerle çalışmak sizi genç tutuyor. Sporcunun kötü alışkanlığı da olmaz. Bu nedenle hayatımıza da olumlu manada yansıyor. Sporcularımıza örnek olmalıyız” dedi.

‘AMACIMIZ SPORTİF ALANDA YETENEKLİ ÇOCUKLARI KEŞFEDİP, JİMNASTİK VE DİĞER BRANŞLARA YÖNLENDİRMEK’

TORBALI’YA açtıkları salonda ders almak isteyen 3,5 – 12 yaş arası çocukları, öncesinde ücretsiz deneme dersine aldıklarını anlatan Yılmaz Göktekin, “Bu ders sonucunda eğitimlerimiz tarafından çocuk ilgili ve yeterli görülürse bir dahaki seans derslere çağırıyoruz. Bizim burada amacımız sportif alanda yetenekli çocukları keşfedip, öncelikle jimnastik ve diğer branşlara yönlendirmek. Aynı zamanda da geleceğimiz olan çocuklara sportif kültürü aşılayıp, spor ahlakıyla ve spor disiplini ile büyümelerini sağlamak” şeklinde konuştu. Şavkar Cimnastik Torbalı İletişim: 0 541 189 75 18

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.