SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sarı altın toplanıyor

Bu haber 01 Ağustos 2022 - 2:04 'de eklendi.

Torbalı ovasına bu yıl ekilen buğday hasadı için start verildi. İlk hasatlar yapıldı ve ürünler fabrikalara gönderilmeye başlandı

TORBALI ovasında buğday hasadı başladı. Ovada bu yıl ekilen yaklaşık 12 bin dekarlık buğday için ilk ürünler toplanmaya başlandı. Üreticiler, tarlalarında topladıkları ürünleri ilçede bulunan un fabrikalarına vermeye başladı. Özellikle, Atalan, Subaşı, Pamukyazı, Tulum, Naime, Ayrancılar, Ahmetli ve Yeniköy Mahallesinde başlayan ilk hasatlarda üreticiler fiyatın düşük olduğunu ifade ettiler.

OVADA birçok ürünün yetiştiği şu günlerde buğday ön planda. Önceki yıllarda ovanın büyük bölümü sarıya bürünürken, bu rakam gerek ülke ekonomisinin gidişatından, gerekse de narince gibi ürünlere devletin az teşvik sunmasından dolayı gittikçe azaldı. Pamuk üretiminin artması ise buğday ekiminin düşmesindeki en büyük nedenler arasında gösteriliyor.

DEKARIN az olması ve verimde çok yüksek bir kalite olmadığını söyleyen üreticilerden Mustafa Öncül, “Ürünler toplanmaya başladı. Tarlaya girdiğimiz ilk vakit bismillah diyerek hasadımıza başladık” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.