SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Sarı altın’ için hasat başladı! Bu yıl kilosu 1000 TL’den alıcı buluyor

Bu haber 17 Ağustos 2024 - 11:56 'de eklendi.

Torbalı’da yetiştirilen çiçek bamyasının bu yılki hasadı yüzleri güldürdü. Kilosu 1000 TL’den alıcı bulan bamyanın hasadı tüm hızıyla devam ediyor.

BUGÜNLERDE kurusunun kilosu 1000 TL’den alıcı bulan bamya, çiçeğinin sarı rengi ve parasal değerini hiç yitirmediği için ‘sarı altın’ olarak adlandırılıyor.

GÜNÜN her saati alıcı bulan bamya, altından daha kolay satılıyor. Alıcılar geç saatlerde bile üreticinin kapısına kadar gelebiliyor.

“SATIŞI İÇİN ‘ALO’ DENMESİ YETİYOR”

BAMYANIN kurusunun 1000 TL’den alıcı bulduğunu belirten üreticiler, “Bamya bizim için sarı altın. Çünkü peşin paraya satılıyor. Altın gibi hemen paraya çevrilebiliyor. Bir ‘alo’ denmesi yetiyor. Gece-gündüz satılabiliyor. Kuyumcuyu gece açtıramazsın. Ama bamyacı gece de olsa eve kadar gelip satın alır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.