SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sanayide sessizlik hâkim, esnaf zor durumda

Bu haber 11 Haziran 2022 - 22:42 'de eklendi.

Ekonomik bunalım ve zamlara karşı esnaf ayakta durmakta zorlanıyor. Sanayi, oto tamir, oto elektrik ve mobilya sektöründe çalışan esnaf, maliyetlerden ve durgunluktan yakınıyor.

KÜÇÜK esnafın sorunları aynı; artan maliyetler, işlerdeki durgunluk… Yurttaşlar gibi esnaf da kara kara düşünüyor. Çoğu, “Böyle giderse kepenkleri indireceğim” diyor. Torbalı sanayi esnafı, en çok piyasadaki durgunluk ve artan maliyetlerden şikâyetçi. Oto tamir esnafları, döviz kurlarındaki değişimlerin maliyetleri çok yükselttiğini belirterek, üretimde kullandıkları her şeyin dövizle bağlantılı olmasından yakınıyor.

YARIN NE OLACAĞIMIZ BELLİ DEĞİL

MOBİLYACILARDA da durum farklı değil. Mobilya esnafı, dövizin düşmesine karşın malzeme fiyatlarında düşme olmadığını ve malzeme veren firmaların ‘örgütlü’ bir şekilde zam yaparak küçük esnafı zor durumda bıraktığını söylüyor. Maliyetlerin iki katı arttığını, ancak bunu müşteriye yansıtamadıklarını söyleyen esnaflar, “Yarın ne olacağımız belli değil. Son 1 yılda aldığımız ürün ve malzemelerin fiyatları iki kat arttı” diye konuştu.

UMUTLA BAKAMIYORUZ

MOTOR ustası olduğunu söyleyen bir işveren, büyük krizlerde dahi bu kadar işlerin azaldığını görmediğini ifade etti. Arızadan durana kadar arabayı ustaya getirmediklerini söyleyen işveren, “Kimsede para yok. Masraflar çok, bir elektrik-su faturası gelmiş, sanki hamam işletiyoruz. Bir de üstüne koronavirüs geldi. Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. İnsanlar artık araçlarına çıkma parça arıyor. Durumu yok, ne yapsın. Biz buraya araba koyacak yer bulamazdık, şimdi işler düştü. Mecburen daralmaya gittik, işçi çıkardık. SSK, maaş ödeyemiyoruz artık. Yağların, takımların fiyatları arttı. Yarına umutla bakamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.