SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sanayiciler Torbalı’da yeni yatırım alanlarını bekliyor

Bu haber 13 Kasım 2023 - 11:38 'de eklendi.

Torbalı’nın, İzmir’in sanayi yükünü çekmeye başladığını söyleyen Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, bölgenin yoğun bir yatırım talebine sahip oluğunu ve yeni parsellerin açılması gerektiğini söyledi.

TORBALI İzmir’in en yoğun sanayi bölgelerinden biri… Bölgenin sanayicileri, ilçedeki tarım ve mera vasfını yitirmiş alanların sanayiye kazandırılarak, çevreci, teknoloji ağırlıklı, katma değeri yüksek yatırımcılara ev sahipliği yapmak istiyorlar. Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, bölgenin yoğun bir yatırım talebine sahip olduğunu ve bu nedenle bölgede yeni yatırım parsellerinin açılması gerektiğini belirtti.

TORBALI’NIN İzmir’in son yıllarda sanayi yükünü çekmeye başlayan bir bölgesi olduğuna dikkat çeken Olgun, “Torbalı’ya ciddi anlamda bir yatırım talebi var. Şu anda 250 sanayi parseli üretilse ve bize talep toplayın deseler bir gecede toplarız, mevcut sanayicimizin yer arayışı var, sığmıyorlar ve sürekli büyüyorlar, yeni yatırım talepleri var. Bu talepler bizi mutlu ediyor ancak bölgemizde bir yer sorunu var. Torbalı büyük bir ova, burası tarımsal sit ilan edildi. Bundan dolayı Torbalı tarımına zarar vermeden bölge sanayisinin gelişimine destek olunması gerekiyor. Bölgemizde orman ve mera vasfını yitirmiş alanlar var. Buralar için derhal bir planlama yapılıp en kısa zamanda üretime açmalıyız” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.