SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Saipler’de Kasım ayında zeytin festivali var

Bu haber 23 Ağustos 2021 - 0:23 'de eklendi.

Zeytin’iyle meşhur Saipler Mahallesi festival hazırlıklarına başladı. Her yıl düzenlenen zeytin festivali sayesinde köylüler ürünlerini satma fırsatı bulurken bu yıl festivalin Kasım ayında yapacağı öğrenildi.

ZEYTİN üretimi ile yurt genelinde önemli bir yere sahip olan Torbalı, zeytinde öncü olmaya devam ediyor. İlçede yetiştirilen zeytinin tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlik büyük ilgi görüyor.

TORBALI Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Zeytin Festivali’nin bu yıl da yapılacağı öğrenildi. Tarımsal sanayinin gelişmesinde büyük payı olan zeytin ve zeytinyağı için Saipler’de düzenlenen festival, ilçe dışından da yoğun ilgi görüyor. Her yıl kapsamı genişletilen festivalin bu yıl daha renkli geçmesi bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ yıl pandemiden dolayı festival düzenlenmezken önceki yıl ki festivalde Türk Sanat Müziği sanatçısı aynı zamanda şarkı sözü yazarı Hüner Coşkuner, Türk Halk Müziği sanatçısı Yasemin Çandır ve Türk televizyonlarının eğlence kuşağında boy gösteren Komedi Dans 3’lüsü sahne almıştı.

ZEYTİN Festivali için hazırlıklara şimdiden başlandıgını vurgulayan Saipler mahalle Muhtarı Muharrem Yavaş, “Köyümüz zeytiniyle meşhur bir yer. Bu yüzden tanıtımının yapılması bizler için çok önemli. Bu sayede üreticiler ürünlerini satma imkanı buluyor.

FAKAT bu yıl festivalin dar bir alanda yapılacağını üzülerek öğrendim. Bu da beni ve köylüleri üzdü. Umarım festival alanı daha geniş bir yeri kapsayacak şekilde düzenlenir” şeklinde konuştu

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.