SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sahtekârlardan yeni dolandırıcılık yöntemi: ‘Altın bulduk hemen ara beni!’

Bu haber 23 Mart 2022 - 23:48 'de eklendi.

Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez de Torbalılı birçok kişiye, tanıdık izlenimi verilerek, “Köyde altın bulduk, kimseye söyleme hemen ara beni” şeklinde mesajlar gitmeye başladı

TÜRKİYE’DE son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Bu kez SMS yoluyla yapılan bu yöntemde de birçok kişiye, tanıdık izlenimi verilerek, “Köyde altın bulduk, kimseye söyleme hemen ara beni” şeklinde mesajlar gitmeye başladı.

‘KİMSEYE SÖYLEME, KÖYDEN AYRILAMIYORUM’

ÇOK sayıda mesaj atıp vatandaşları ağlarına düşürmek isteyen dolandırıcılar, son yöntemdeki mesajda da şu ifadeleri kullanmaya başladı: “Abi ben Mehmet. Benim teyzemgil İzmir’in köyünde zeytinlikteki eski ahır damında temelinden yerden çıkma 1650 adet eski altın bulmuşlar.

Bu altınları elimizden çıkaralım. Beni acil ara ve kimseye söyleme köyden ayrılamıyorum.” Yerel Torbalı olarak mesajın atıldığı numarayı aradığımızda ise yanıt veren kimse olmadı.

YASAL DÜZENLEME BEKLENİYOR

SAHTEKÂRLARIN telefon yoluyla gerçekleştirdiği dolandırıcılık yöntemlerine karşı ise uzun bir süreden bu yana yasal düzenleme bekleniyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.