SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sahte güneş gözlükleri hastalıklara neden olabilir?

Bu haber 28 Eylül 2021 - 19:28 'de eklendi.

Uzmanlar sahte güneş gözlükleri konusunda uyarılarda bulunarak, sahte güneş gözlüklerinin gözlerde ciddi hastalıklara neden olabileceği belirtti. Kazımdirik Caddesi üzerinde hizmet veren Doğuş Optik sahibi Doğuş Sözalan, konu hakkında vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

GÖZÜ güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruması için tercih edilen güneş gözlükleri, yanlış kullanım sonucu ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Güneş gözlüğü alırken ultraviyole ışınları kesen ve özellikle polarize yansımayı kıran gözlüklerin tercih edilmesini söyleyen Doğuş Sözalan, “Zaten biliyorsunuz bu sene bölgemizin havalarının daha çok sıcak olduğundan dolayı güneş direk göze zarar ettiğinden vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor. Her yerden gözlük alınmaması gerekiyor. Sağlık bakanlığının onay verdiği optisyenlik müessesinden sadece orijinal gözlük alınması gerekiyor.

ŞİMDİ piyasada biliyorsunuz işportada ucuz 5 ile 10 liralık gözlük de var. Bunları almamamız gerekiyor. Yani kalkıp ucuza mal edip gözümüzden olabiliriz ondan dolayı buna çok dikkat edelim. Güneş gözlüğü aldığımız da ultraviyole ışınları kesen ve özellikle polarize yansımayı kıran gözlükleri tercih edelim, dikkat etmek gerekiyor bu konuda. İnternet satışlarını önermiyoruz.

ÇÜNKÜ görmeden alındığı zaman göze hem zarar verebiliyor hem sahte ürün gelebiliyor. Bilmediğiniz ürünü alabiliyorsunuz o yüzden internet satışlarını biz uygun görmüyoruz. Hem sağlık olarak hem de maddi manevi olarak dikkat etmek gerekiyor bunlara. Bize danışıp gözlük almaları, vatandaşlarımıza daha faydalı olacağına inanıyorum” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.