SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sahte bal nasıl anlaşılır?

Bu haber 14 Temmuz 2022 - 23:30 'de eklendi.

Torbalı ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yetkilileri, buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesinin, balın hakiki olduğunu gösterdiğini söyledi.

SON dönemlerde artan sahte bal şikayetleri, arıcılık sektörünü de olumsuz etkiliyor. Televizyon ekranlarında çıkan reklamlar, arıcıların belini büküyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı incelemeler sonucunda ise bu balların sahte olduğu belirtildi. Torbalı ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yetkilileri, yaptığı açıklamada, halkın sağlığını tehlikeye sokan sahte balların tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

BALIN buzdolabında kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, “Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvama gelmesi, balın hakiki olduğunu gösterir. Bal, kristalize olarak kendini korumaya alır” diye konuştu.

SAHTE bal satan firmalara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiğini ifade eden yetkililer, bal tadı ve görünümü vermek için nişasta bazlı şeker, glikoz, gıda boyası ve bal aromalarının kullanıldığına dikkati çekti.

BİRLİKLERİNDE yaklaşık 100 üye bulunduğunu, sahte bal satan firma veya kişilerin bu üyelerden kesinlikle bal almadığını vurgulanırken, vatandaşlar sahte bala karşı dikkatli olmaları konusunda da uyarıldı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.