SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

SAHTE ALTINA DİKKAT EDİN!

Bu haber 15 Mart 2024 - 17:30 'de eklendi.

Piyasa bol miktarda sahte çeyrek, yarım, gram ve devlet baskısı altın olduğunu öne süren İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, sahte ve düşük ayarlı altınla mücadele çerçevesinde Emniyet’le işbirliği yaptıklarını söyledi. Başkan Buyrukçu, Gaziemir, Torbalı, Narlıdere ve Bornova’da Kaymakam, İlçe Emniyet Müdürlerinin de katıldığı toplantılarda, bu konuda alınan önlemler hakkında bilgi verildiğini anlattı.

İZMİR Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, son dönemde İzmir’de ve yurt genelinde sahte furyası yaşandığını söyledi. Müşteri kılığındaki kişilerin, kuyumculuk ehliyeti olmayan kuyumcu esnafının çalışanlarına sahte altını sattığını hatırlatan Buyrukçu, “Son zamanlarda sahte altın vakalarını çok yaşadık. Odamız, Emniyet ile işbirliği yaparak bu olayların önüne geçmek için çalışmalar yürütüyor” dedi.

PİYASADA ÇOK SAYIDA SAHTE ALTIN VAR

BUGÜN itibariyle piyasada çok sayıda çeyrek, yarım, gram altının yanı sıra devlet basımı altınların bile sahtesinin olduğunu iddia eden Başkan Buyrukçu, Gaziemir, Torbalı, Narlıdere ve Bornova’da Kaymakam, İlçe Emniyet Müdürlerinin de katıldığı toplantılarda, bu konuda alınan önlemler hakkında bilgi verildiğini anlattı. Bu toplantılarda, hırsızlık, gasp olaylarına karşı nasıl bir önlem alınması gerektiği konusunun da işlendiğini belirten Başkan Buyrukçu, “Sahte altın satmaya kalkışanları bir şekilde yakalatıyoruz” dedi ve şu bilgileri aktardı: “Birisi geliyor, size sahte altın veya düşük ayarlı altın satmaya çalışıyor. Bunu kime yapıyor? İşinin ehli kuyumcuya yapamıyor. Kuyumculuk ehliyeti henüz olmayan, esnafımızın yanında çalışan kişilere yapabiliyor. Bu konuda tüm çalışanlarımızı bilgilendiriyoruz, işin püf noktalarını anlatıyoruz. Esnafımız, kendisine sahte altın satan kişinin görüntülerini, tüm üyelerimizin yer aldığı whatsapp grubumuzda paylaşıyor. O sahtekarlar anında deşifre ediliyor. Diyoruz ki bu şahıs, elinde düşük ayarlı altınlar var, onları piyasaya sürüyor, dikkatli olun. Sahtekar, ikinci dükkana girdiğinde, hemen kolluk kuvvetleri tarafından kıskıvrak yakalanıyor. Emniyet ile işbirliğimiz güçlü bir şekilde devam ediyor. Tüm ilçelerimizde ortak toplantılar gerçekleştireceğiz, esnafımızı, çalışanlarımızı bilinçlendireceğiz. Sahtecilikle mücadelemizi amansız bir şekilde sürdüreceğiz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.