SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sağlıklı beslenmenin yollarını Luvia’nın uzmanı anlattı

Bu haber 14 Kasım 2023 - 23:23 'de eklendi.

Torbalı’da uzun yıllardır hizmet veren Luvia Estetik ve Güzellik Merkezi’nde görev yapan Beslenme Uzmanı Enzel Çiçekçi, sağlıklı beslenmenin yollarını anlattı.

BESLENME Uzmanı Çiçekçi, yaptığı açıklamada ‘sağlıklı beslenme programı nasıl oluşturuluyor?’ sorusuna da yanıt verdi. Öncelikle kendinden ve aldığı eğitimden bahseden Enzel Çiçekçi, “4 yıllık lisans eğitimiyle Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldum. Eğitim hayatım boyunca beslenme bilimini takip edebilmek adına pek çok seminer ve sempozyuma katılmanın yanı sıra Ege Üniversitesi Hastanesi dahil olmak üzere çeşitli hastanelerde staj yapma imkanım oldu. Şimdi ise Luvia Estetik ve Güzellik Merkezinde danışanlara hizmet veriyorum” diye konuştu.

SAĞLIKLI BESLENMENİN ÖNEMİ

SAĞLIKLI beslenmenin öneminden de bahseden genç beslenme uzmanı, “Dünya üzerinde sıklıkla görülen kronik hastalıkların pek çoğu beslenme ile doğrudan ilişkilidir. Bu sebeple bebeklik döneminden başlayarak yetişkinlik ve yaşlılık dönemi olmak üzere tüm yaş gruplarında sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanılması gerekmektedir. Doğru planlanmış bir beslenme programı, enerji ihtiyacına yönelik kalori alımı, yaşam tarzı değişikliği ile vücut ağırlığının ideal aralıkta tutulması hastalıklardan korunmak ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek adına oldukça önemlidir” dedi.

SAĞLIKLI BESLENME PROGRAMI NASIL OLUŞTURULUYOR?

DİYET listesinin kişiye özgü olması ve diyetisyen tarafından hazırlanması gerektiğini söyleyen Enzel Çiçekçi, “Her diyet her bünyeye uyum sağlayamıyor ve aynı etkiyi göstermiyor. Bu sebeple ne yazık ki bilinçsizce yapılan diyetler kısa vadede mutlu etse de kalıcı olamıyor ve sağlığımız üzerinde olumsuz etkiler bırakabiliyor” şeklinde konuştu.

‘KİŞİYE ÖZEL BESLENME PROGRAMI HAZIRLIYORUZ’

LUVİA Estetik ve Güzellik Merkezi’nde bu konuda verdikleri hizmeti de anlatan Çiçekçi, “Merkezimizde kişiye özel beslenme programı hazırlarken dikkat edilen en önemli şey kişinin kan değerleri ölçümleri oluyor. Kanın şeker düzeyi, kolesterol, karaciğer enzimlerinin çalışma seviyesinden B12 ve demir değerlerine kadar birçok fonksiyonu değerlendiriliyor. Vücut analiz cihazıyla vücut kompozisyonu çıkarılıyor. Sağlık durumu dışında danışanlarımızın günlük yaşantısı, sosyal yaşantısı , fiziksel özellikleri , metabolizma hızı , uyku saatleri gibi tüm detaylar değerlendirilerek en uygun beslenme rutini oluşturuluyor. Düzenli görüşmeler ve sürekli iletişim ile motivasyon artırılarak değişim gözlemleniyor” şeklinde konuştu.

‘MERKEZİMİZDE HER BÜNYEYE VE KİŞİYE ÖZEL BESLENME UYGULAMAKTAYIZ’

LUVİA Estetik ve Güzellik Merkezi Beslenme Uzmanı Enzel Çiçekçi sözlerini şöyle sonlandırdı; “Ağırlıklı olarak bölgesel zayıflama ve sıkılaşma programları uyguladığımız merkezimizde kilo alma, hastalıklarda beslenme tedavisi , gebelik döneminde beslenme , emzirme döneminde beslenme , sporcu beslenmesi , adölesan (ergenlik) çağı çocuklarında beslenme danışmanlığı vermekteyiz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.