SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

“Sağlık ocağımız var ama biz değil, alkolikler kullanıyor!”

Bu haber 18 Mayıs 2023 - 0:00 'de eklendi.

Çapak Mahallesi’nde atıl durumdaki sağlık ocağı alkol alanların meskeni olurken, köylüler duruma tepki gösterdi. Muhtar Ali İhsan Alaca, sağlık ocağının yeniden açılmasını istediklerini söyledi.

TORBALI’NIN en merkezi mahallelerinden olan Cumhuriyet Mahallesi’nde sağlık ocağı bulunmazken, köylerdeki sağlık ocaklarının binaları ise kaderine terk edilmiş durumda. Tedavilerin devam ettiği kırsal kesimdeki sağlık ocaklarının çevresindeki boş alanlar otopark gibi kullanılırken, bahçelerine keçi, koyun ve atlar otlatılmak amacıyla bağlanıyor. Hiçbir şekilde değerlendirilmeyen sağlık ocakları, mahalle sakinlerinin ortak kullanım alanları haline geldi.

ÇAPAK’TA OTURAN YAŞLILAR ÇİLE ÇEKİYOR

ÇAPAK Muhtarı Ali İhsan Alaca, vatandaşlarının sağlık hizmeti alabilmek amacıyla, hastaneye veya Torbalı Mahallesi’ndeki 1 Nolu Sağlık Ocağı’na gitmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çapak nüfusunun çoğunluğunu orta yaş ve üzeri kesimden oluştuğunu, hatta yüzde 30’unun ise 70-75 yaş aralığında olduğunun altını çizen Muhtar Alaca, “2.700 civarında nüfusumuz var ve sağlık hizmeti alabilmek için kilometrelerce uzağa gitmek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

‘SÖZDE, HASTANEYE YAKIN OLDUĞUMUZ İÇİN YENİDEN HİZMETE AÇILMIYORMUŞ!’

“KAÇ defa sağlık ocağının açılması için talepte bulunduk. Ancak hastanenin yakın olmasını gerekçe göstererek olumsuz yanıt verdiler” diye sözlerini sürdüren Çapak Muhtarı Ali İhsan Alaca, “Acaba bu kararı verenler Torbalı Devlet Hastanesi ile Çapak arası kaç kilometre biliyorlar mı? Arabası olmayan insanlarımız 10 TL vererek dolmuşla gitmek zorunda kalıyor. Yetkililerin bu durma bir çözüm bulmasını istiyoruz. Sağlık ocağımız var, kullanamıyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.