SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Sağlık’ hayalet köyü andırıyor

Bu haber 11 Eylül 2022 - 2:52 'de eklendi.

Torbalı’da bazı köyler, kentten köye tersine göç alırken, kente göç veren köylerde ise nüfus oldukça azalmış durumda. Nüfusun eskiye oranla oldukça azaldığı Sağlık Köyü, boş sokakları ve sessizliğiyle adeta hayalet bir köyü andırıyor.

İZMİR – Aydın Karayolu’na oldukça yakın olan, içinde İZBAN istasyonu bulunan ve değerli tarım arazilerine sahip olan Sağlık, bu özelliklerine rağmen oldukça düşük bir nüfusa sahip.

SAĞLIK’IN nüfusu yalnızca 142 kişi. Oldukça azalan nüfusun büyük bir kısmı Sağlık dışında çalışarak hayatını idame ettiriyor. Çocuk sayısının da oldukça az olduğu Sağlık’ta öğrenciler taşımalı eğitimle başka bir yerde okuyor. Okulların kapalı olduğu pandemi döneminde ise az sayıdaki çocuk, evlerine kapanmış vaziyette.

SOKAKLARINDA nadiren insan rastlanılan ve olabildiğince sessiz olan Sağlık, bu yönüyle adeta hayalet bir köyü andırıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.