SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sağlık deposu çıntar semt pazarında

Bu haber 16 Kasım 2023 - 13:28 'de eklendi.

Yağışlı havaların ardından çıkan çıntar mantarı, bugün kurulan Perşembe pazarda kilosu 100 ila 180 TL’den yerini aldı.

TORBALI’DA bu hafta meydana gelen yağışların ardından özellikle çam ağaçlarının yanında çıkan çıntar mantarı toplanmaya başlandı. Vatandaşların sabah saatlerinde ormanlık alana giderek topladıkları çıntar, ilk olarak pazarda 110 TL’den yerini aldı. İlerleyen zamanlarda talebin artmasının ardında kilosunun bu hafta kurulan pazarlarda kilosu 100 ila 180 TL’e olarak satışı yapıldı.

VATANDAŞLAR tarafından tercih edilen çıntarların satışlarından pazarcıların memnun olduğu belirtildi. Sezonunda ilçede geçim kaynağı haline gelen ve ev bütçesine katkı sağlayan çıntarları toplamak için vatandaşlar ormanlık alanlara akın ediyor.

BESİN DEĞERİ YÜKSEK

YAĞIŞLARIN artmasıyla birlikte çıntarın bu sene bereketli geçmesini bekleyen ilçe halkı, çıntarın yüksek miktarda besin değeri olduğunu söylüyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.