SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sağlık atölyesi projesi çalışmalarını tamamladı

Bu haber 27 Nisan 2022 - 23:02 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu öğretmenlerinden Meryem Yıldız’ın ortaklığını yaptığı Azerbaycan’dan 1 Türkiye’den 10 öğretmenin katılımıyla yürütülen Sağlık Atölyesi eTwinning projesi çalışmalarını tamamladı.

EYLÜL ayında başlayan ve Mayıs ayına kadar devam eden sağlığı ve çocuğu merkeze alan bu projeyle çocuklarımıza küçük yaştan itibaren sağlıklı yaşam bilincini aşılamak amaçlanmıştı. Bu amaca ulaşmak için öğretmen-çocuk-veli işbirliği ile ortaklaşa çalıştılar. Sınıfa sağlık merkezi kurup, çocukların araştırarak, paylaşarak öğrenmeleri sağlandı. Çocuklar öğretmenleri Meryem Yıldız rehberliğinde hem evlerinde hem okulda proje planında belirlenen kazanımlara ulaşmak için birçok etkinlik yapmıştır. Başlıcaları; Sağlıklı kahvaltı tabağı hazırlama, sütün önemine dikkat çekmek için süt içme ve yoğurt mayalama, Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını Türk Kızılay’ı ile işbirliği içinde kutlama, Hayvanları Koruma Haftasında okula veteriner davet etme, Yerli Malı Haftasında tüm bölgelerde yetiştirilen yiyecekler ile merkez oluşturma, okul dışarda gününde fiziksel aktivite, dans, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek için Anadolu Masalı anlatma, sosyal mesafeye uygun oyunlar oynama, Uyku düzeni etkinlikleri, Dünya Sağlık Gününde pankart hazırlama, Sağlık konulu slogan üretme ve proje ortakları ile işbirliği içinde birçok  ortak ürün gerçekleştirildi. Bunların yanı sıra yapılan tüm etkinliklerde sanat, drama, oyun ve çocuk merkezli yaklaşımlar kullanıldı. Süreç içinde öğrencilerin web2 oyunlarını kullanmaları sağlanarak 21.yy teknolojileri de projeye entegre edildi.

OKULÖNCESİ öğretmeni Meryem Yıldız “Sağlık Atölyesi ”projesinin, çocuklarımıza sağlıklı beslenme-sağlıklı yaşam ve fiziksel aktivitenin yaşam kalitemizi artırmadaki önemi konusunda bilgilenip ve farkındalıklarını erken yaşta kazandıklarını belirtti. Sınıfımdaki 23 öğrencimin erken yasta kazandıkları sağlıklı yaşam felsefesi ile daha sağlıklı nesiller yetişeceğine inanıyorum” dedi. Okul müdürü Erdem Kaya, Palmiye sınıfını tüm çalışmaları için tebrik ederek, sınıfa sertifikalarını verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.