SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Sağlığınız için arıtma kullanın

Bu haber 21 Haziran 2023 - 1:39 'de eklendi.

Torbalı İtfaiyesi karşısında hizmet veren Ege Su Arıtma ve Hidrofor Sistemleri firmasının sahibi Fuat Acar, arıtma cihazlarının faydaları hakkında bilgi verdi.

EGE Su Arıtma ve Hidrofor Sistemleri firmasının sahibi Fuat Acar, “Su arıtma cihazı, şebeke sularını filtreleri sayesinde kum, evsel atıklar, kireç, tortudan ayrıştıran kötü kokuyu önleyen ağızda hoş bir tat bıraktıran mineralli bir su akmasını sağlıyor” dedi. Bu cihazların insan sağlığı için önemli bir rol oynadığını söyleyen Acar, “Çünkü şehir şebeke suyu insan sağlığı için tehlikelidir. İçinde insan sağlığına zararlı kimyasallar barındırır. Bu kimyasallar sudan ayrışmazsa kansere kadar giden sağlık sorunları yaratır” diye konuştu.

‘ARITMA ALMADAN ÖNCE BİZE GELİN’

MİKROBİK suları arıtma görevi su arıtma cihazlarında olduğunu anlatan Fuat Acar, “Suların içilebilir halde olabilmesi için ph değerinin yüksek olması alkali değeri içilebilir düzeyde olması ve bol mineralli olmasi gerekir. Sağlıklı bir suyun ph değeri 7 ve 8 ph değerindedir. Son zamanlarda birçok su arıtma cihazı piyasaya sunuldu. İnsanlar cihaz alırken kafalarında oluşan bir çok soru işareti belirdi. Hangi markayı almalıyım? Hangisi doğru arıtma cihazı? Hem bütçeyi zorlamayacak hem de gerçekten suyu arıtan cihazlarımız Torbalı Vergi Dairesi yanındaki dükkanımızda müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.

‘YETİŞKİN BİR İNSAN GÜNDE 2.5 LİTRE SU İÇMELİDİR’

SUYUN insan hayatının en önemli besini olduğunu ve suyun hayatımızdaki yerinin çok önemli olduğunun altını çizen Ege Su Arıtma Cihazlarının sahibi Acar, “Suyun birçok faydası vardır. Az tüketiminde ise birçok hastalıklara sebebiyet verebilir. Yetişkin bir insan günde 2.5 litre su içmelidir. Az su içen biri, genelde karın ağrısı şikayetinde bulunurlar. Bunun sebebi böbreklerdeki kumdur. Böbreklerdeki kumun sebebi ise şebeke sularındaki kireçtir. Günümüzde gelişen teknolojiler sayesinde artık sular daha temiz ve sağlıklı. Temiz su için çalışan bilim insanları zamanla su arıtma cihazları icat ederek evlerimize ulaştırdılar. Ters ozmos adı verilen bu sistemlerde su arıtma cihazları musluklarımıza gelen şehir şebeke sularını filtreleyerek içinde ki kimyasallardan arındırarak suyu içilebilir hale getirir” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.