SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Saadet Parti’li Kavak’tan kur garantili TL vadeli mevduat sistemine tepki!

Bu haber 27 Aralık 2021 - 19:18 'de eklendi.

Saadet Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeki Kavak, yaptığı basın açıklaması ile kur farkı garantili vadeli mevduat faizine tepki gösterdi. Zeki Kavak şu ifadelere yer verdi;

“SAYIN Cumhurbaşkanı’nın son kararı  ile faiz teşviki  ve hazine garantili  kazançlar  öne  çıktı. Elinde  serveti  olanlar  TL ye çevirip  bankalara yatıracaklar ve hazine   onların  kazançlarını  garanti   edecek. Burada  sorulması gereken  soru  şu: Sayın Cumhurbaşkanı  1 saatte  kur  oyununu  bozduk dedi. Madem böyle  bir  müdahale yeteneğiniz  vardı  neden  dolar  18 tl  ye  çıkıncaya  kadar  beklediniz? Peki  ne oldu da  Nas olayından  vazgeçip  Allah’ın  haram kıldığı  faize teşvik edercesine kur garantili  tl mevduat sistemine geçildi. Yani paranı faize yatır mesela faiz %14 ise bu garanti birde dolar kurundan aşağıdaysa farkını ödemeyi garanti ediyor.

DERTLERİMİZE FAİZLİ  BİR  SİSTEM  İLE   DERMAN  ARANMAZ

ÖYLE ki  bu mevcut  durumda  sanayiciler,besiciler,çiftçiler,hizmet üretenler,esnaf  ne yapacak? Uc  uca kárla  ve bazende  zararla  dönem  kapatan  bu saydığımız  sektörler uğraşıp  didinip   çok  az kazanmak  yerine  rantiyecilerin  yattığı  yerden   ve vergi vermeksizin  faiz  ve hazine  desteği  kazanıyor  olmasına  bakıp  üstelik de  kendilerinin  vergisiyle  bu kazançları  kazandıklarını  görüp  takımı, tezgahı, tarlayı  tapanı,işhanını  satıp  paraya  çevirip   bankalara yatırarak  kolay  para  kazanmayı  tercih  etmeleri  muhtemeldir. Böyle  bir  durumda  zaten  üretimin  yetersiz ve  dışa  bağımlı ithalat   cenneti  olan  Türkiye  mevcut  üretim  imkanlarını  kaybetmeyecek mi?İşsizlik  ne olacak?ihracatı  kim  yapacak?Ticaretle  kim  uğraşacak?Devlet  onca  vergiyi  kimden toplayacak? Gıda  fiyatları  tavan  yapmayacak  mı? Her geçen  gün  çok  daha  iyi  anlaşılıyor ki Türkiye’nin bu tür faizli sistemlere değil acilen adil düzene ihtiyacı var.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.