SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

S plakada yeni dönem!

Bu haber 04 Ağustos 2023 - 1:10 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz süreçte ihalesine çıkılan ancak 2 kez iptal olan S plaka sürecinde 10 yıllığına kiralama konusunda Encümen kararı alındı. Buna göre 400 S plaka 1 milyon 600 bin TL bedelle kiraya verilecek.

İZMİR’DE tartışmalara neden olan S plaka krizi ile ilgili sona gelindi. ‘S’ plakalı servis aracı sayısını artırmak için 2020 yılında ihaleye çıkılması kararı almıştı. İlk etapta 400 plaka dağıtılacağı açıklanmasının ardından mevcut plaka sahipleri ihale süresine tepki göstermişti.

SÜREÇ içinde bir S plaka sahibinin dava açması sonrası ilk ihale ‘meclis kararı’ olmadığı gerekçesi ile iptal edilirken, ikinci ihale ise ‘Encümen onayı olmadığı’ gerekçeleri ile iptal edilmişti. İhale sürecinde ise para ödeyerek S plaka satın alan vatandaşlar ise mağdur olduklarını belirterek tepki göstermişti.

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclis gündemine gelen ve oy birliği ile kabul edilen ilgili gündem maddesi sonrası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen birimi kiralamaya onay verdi. Buna göre geçtiğimiz süreçte ihalesi yapılan 400 S plaka aracın 10 yıllığına kiraya verilmesine onay verildi. S plakasının ihalesi için ise belirlenen tutar 1 milyon 600 bin TL + KDV olarak belirlendi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.