SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Reklam panolarında işçi arama dönemi!

Bu haber 03 Kasım 2023 - 8:09 'de eklendi.

İzmir’de ara eleman bulmakta zorlanan firmalar artık billboard yoluyla işçi arıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş, “Son yıllarda giderek bozulan eğitim sistemimiz, ne yazık ki meslek liselerinin de cazibesini sonlandırmıştır” dedi.

TÜRK iş dünyasının yaşadığı ara eleman açığı artık kronik bir sorun haline gelmeye başladı. Sanayi sektöründe, nitelikli ara elaman bulmak artık giderek zorlaşıyor. Bir yanda milyonlarca kişi iş ararken bir yanda da onlarca sektörde ara eleman açığı yaşanıyor. İşverenler ise çeşitli çözüm yolları üretmeye çalışıyor. İşçi bulmakta zorlanan İzmir kökenli, Manisa merkezli Mercan Makina de İzmir’de birçok noktada billboardlar asarak eleman ilana çıktı. Reklam panolarını kiralayan firma, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında iş makineleri ve otomotiv ve enerji sektörlerinde firmalara yan sanayi olarak sac metal parça üretimi yapan şirket, işçi aradığını duyurdu.

İLAN DA FAYDA ETMEDİ

10 yıl önce İzmir’den Manisa’ya taşınan Mercan Makina’nın İnsan Kaynakları Sorumlusu yaptığı açıklamada ilanın iki hafta önce yayınlandığını kaydederek, “İzmir Metrosu’nun Halkapınar, Konak gibi kalabalık duraklarında ilana çıktık. Türkiye’de uzun yıllardır ara elaman sorunu yaşanıyor ancak bu sene bu sorunun daha da arttığını gözlemliyoruz. 20 kişilik bir çalışan arayışımız oldu 20 kişiye ulaşınca eleman açığımız kapanacaktı. Umduğumuzdan daha az geri dönüş oldu. Ara eleman bulmak gittikçe zorlaştı” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.